Kvíz pro milovníky detektivek: Vyzkoušejte, jak dobře znáte české krimi seriály

Foto: TV Nova

Patříte mezi milovníky detektivních seriálu a s napětím rádi sledujete, jak parta vyšetřovatelů pátrá po vrahovi? A máte rádi i ty české? Pak je přesně pro vás tento kvíz, ve kterém si můžete vyzkoušet, jak dobře znáte české krimi seriály.

Krimi je filmový nebo seriálový žánr, jehož příběh se typicky odehrává v prostředí zločinu. Hrdinskými postavami zde bývají především vyšetřovatelé, těmi negativními pak pachatelé, kteří spáchali nějaký trestný čin. Zejména v kriminálních seriálech se řeší vraždy. Kriminalisté postupně odkrývají případ a děj tak bývá napínavý. Někdy má divák tušení, kdo je vrahem, ale baví ho sledovat počínání vyšetřovatelů, jindy je napjatý až do samého konce, jak se to nakonec vyvrbí, a může být pořádně překvapen.

Máte rádi napětí a často v televizi sledujete detektivky? I v malém českém rybníčku jich vzniká poměrně hodně a patří mezi nejoblíbenější pořady tuzemských diváků. Zejména televize Prima, Nova i Česká televize jich točí spoustu. Dále pak vnikají i speciální pořady pro streamovací platformy jako je třeba Voyo. Například Metoda Markovič: Hojer aktuálně patří k největším krimi hitům a například na Kinoboxu si seriál od diváků vysloužil luxusních 91 %.  

Nesmíme ale zapomínat ani na českou klasiku, která se i po mnoha letech od uvedení těší velké oblibě. Pamatujete například na seriál Hříšní lidé města pražského? I tento krimi počin z našich krajin diváci hodnotí jako velmi povedený. Na Kinoboxu má 85 %. Dobrých detektivek máme každopádně v Česku hromadu.

Myslíte si, že se v českých starších i novějších krimi seriálech vyznáte? Tak ukažte.

Kriminálka Anděl

Jak dobře znáte české krimi seriály?

Zkuste si náš kvíz!

1 / 12

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová).

O jaký seriál jde?

2 / 12

Jak se jmenuje kriminální seriál, ve kterém má postava profesora, kterou hraje Vojta Kotek, IQ 210?

3 / 12

Jak se jmenuje cyklus příběhů od režiséra Antonína Moskalyka natáčený ve čtyřech sériích v průběhu let 1989, 1991, 1992 a 1993, ve kterém se objevují skutečné historické postavy a téměř autentické případy, samozřejmě upravené?

4 / 12

Český seriál z roku 2024 přináší podrobné svědectví o vyšetřování případu mladíka, který se v roce 1983 postupně přiznal k šesti sadistickým a sexuálně motivovaným vraždám mladých dívek. Seriál je natočen podle skutečného příběhu. Jak se jmenuje?

5 / 12

Kdo hrál roli Rédla v krimi seriálu Rédl z roku 2018?

6 / 12

V jakém seriálu z posledních let se poručík po dvaceti letech v kómatu vrací zpátky do služby?

7 / 12

Který herec si v seriálu Specialisté zahrál mjr. Pavla Vondráčka?

8 / 12

Námětem k jednomu českému seriálu TV Nova se stal úspěšný slovenský krimiseriál Mesto tieňov. O jaký seriál jde?

9 / 12

Z jakého seriálu TV Nova je tento snímek?

Odznak Vysočina

10 / 12

Určitě jste někdy slyšeli o krimiseriálu Malý pitaval z velkého města. Víte ale, co znamená slovo pitaval?

11 / 12

Který herec se představil jako vrchní strážmistr Jaroslav Šiktanc v seriálu Četnické humoresky?

12 / 12

Který český krimi seriál získal v roce 2023 Českého lva za Nejlepší televizní seriál?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 0%

0%

VYZKOUŠEJTE SI I DALŠÍ KVÍZY:

Zdroj: Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.