Kvíz: Vyznáte se v jihokorejských seriálech? Plný počet bodů získají jen opravdoví znalci

Michaela Pašková
Foto: Noh Juhan/Netflix

Už dlouho neplatí, že jihokorejské seriály sledují pouze fanoušci tzv. k-dramat. Poté, co se dystopický thriller, v němž soutěžící umírali po prohře v dětských hrách, stal celosvětovým hitem, se produkce z Jižní Koreje velmi rychle rozšířila do světa. Vyzkoušejte si pomocí našeho kvízu, jestli se vyznáte nejenom ve starších, ale i v nových jihokorejských seriálech.

Produkce z Jižní Koreje neustále chrlí seriály, přičemž je zahraničním divákům zprostředkovávají nejrůznější streamovací platformy. Takový Netflix nabízí nespočet kousků, které spadají do nejrůznějších žánrů. Ať už máte rádi krvelačná zombie, odporné příšery, strhující fantasy nebo romantické kousky, během kterých nezůstane oko suché, v jihokorejské tvorbě si zaručeně vyberete.

Tak neváhejte a zkuste si náš kvíz, pomocí kterého můžete i zjistit, jestli jste všechny seriály zařazené v otázkách zhlédli.

Čmuchalové

Kvíz: Vyznáte se v jihokorejských seriálech? Plný počet bodů získají jen opravdoví znalci

Vyzkoušejte si náš kvíz.

1 / 13

Jak se nazývá nedávná sci-fi novinka, ve které si monstra pochutnávala na lidských mozcích?

2 / 13

Který romantický seriál sledoval manželství arogantní královny, která provozuje Queens Groups, a jejího manžela, jehož ztvárnění se ujal Kim Soo Hyun?

3 / 13

Který seriál se točil okolo pomsty za drsnou šikanu na střední škole?

4 / 13

Z jakého seriálu pochází nezapomenutelná F4, jejímž členem byl i rozmazlený boháč, kterému se postavila skromná středoškolačka?

5 / 13

Který celosvětový megahit stále kraluje nejsledovanějším seriálům Netflixu?

6 / 13

O jaký seriál se jedná?

Obyčejný vysokoškolák se dostal do sporu se zákazníkem, přičemž se nevědomky rozmáchl kladivem a zabil ho. Jednoho dne zjistil, že to byl sériový vrah, po kterém marně pátrala policie. Netrvalo to dlouho, než si uvědomil, že má nadpřirozenou schopnost identifikovat zlo. Rozhodl se ji využít, díky čemuž se sám začal měnit na zločince.

7 / 13

V jakém seriálu se obyvatelé zchátralého bytového komplexu snažili přežít a neproměnit se v krvelačná monstra, která požírají lidské maso?

8 / 13

V jakém seriálu se po smrtí svého šéfa consiglier italské mafie vrací do Koreje, kde hodlá získat pěknou nadílku zlata schovanou pod starým barákem na Geumgang Plaza?

9 / 13

V jakém seriálu se jihokorejská dědička po nehodě při paraglidingu zřítí do Severní Koreje, kde se zamiluje do severokorejského armádního důstojníka?

10 / 13

Kim Soo Hyun se jako mimozemšťan v úspěšném hitu Milenec z vesmíru nechce vrátit domů poté, co se zamiluje. Do koho?

11 / 13

Co rozhodně není romantickým seriálem?

12 / 13

Ve kterém seriálu se žena zamiluje do osobního trenéra, který jí pomáhá s hubnutím?

13 / 13

Ve kterém seriálu šli zákeřnému lichváři po krku bývalí boxeři?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 66%

0%

ZKUSTE SI TAKÉ NAŠE DALŠÍ KVÍZY:

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.