10 filmových novinek, které byste si neměli nechat ujít: Netflix v prosinci nabízí řadu zvučných jmen

Foto: Kimberley French / Netflix

Netflix své uživatele neustále zásobuje dalšími a dalšími novinkami. Ani v prosinci tomu není jinak. K Vánocům dokonce Netflix nadělí divákům filmy s velkými hvězdami. Nebude chybět Sandra Bullock, Leonardo DiCaprio, Benedict Cumberbatch, Olivia Colman nebo třeba Meryl Streep.

K zemi hleď

 Don’t Look Up

V hlavních rolích Jennifer Lawrence a Leonardo DiCaprio! K zemi hleď! je černá sci-fi komedie o příběhu dvou zapadlých vysokoškolských profesorů astronomie, doktora Randalla Mindyho a doktorky Kate Dibiasky, kteří objevili kometu, jež s vysokou pravděpodobností zasáhne Zemi. Dopad bude mít katastrofální následky, a proto se rozhodnou varovat Bílý dům. Avšak prezidentka Orlean (Meryl Streep) a její poradci jsou k nálezu bezejmenných vědců velmi skeptičtí.

Síla psa

The Power of the Dog

Příběh vypráví o dvou bratrech, kteří společně obhospodařují statek. Phila si zahrál Benedict Cumberbatch a George zase Jesse Plemons. Vše se zvrtne ve chvíli, kdy se George ožení s vdovou Rose, kterou ztvárnila Kirsten Dunst, a přivede ji i s jejím synem na farmu. To se Philovi moc nelíbí. Pak se ale stane něco nečekaného.

Čtěte více: Síla psa: Benedict Cumberbatch si v roli bezohledného rančera říká o Oscara

Jako kůl v plotě

Single All the Way

Peter (Michael Urie) nechce, aby mu doma vyčítali, že je pořád nezadaný. Poprosí proto svého nejlepšího kámoše Nicka (Philemon Chambers), aby s ním jel na Vánoce k rodičům a předstíral, že je jeho přítel. Věci se ale trochu zamotají, když se Peter ocitne uprostřed potenciálního milostného trojúhelníku. Diváky čeká mnoho úsměvných situací.

Více zde: Netflix myslí i na homosexuální páry. Přichází se svou první vánoční gay romancí

Temná dcera

The Lost Daughter

Padesátnice Leda, kterou si zahrála Olivia Colman, se rozhodne strávit letní prázdniny v řeckém letovisku, kde se setká s mladou matkou Ninou a její dcerkou. Po tomto setkání se jí začnou vracet vzpomínky na traumatickou minulost. Postupně divák přichází na to, jakou tragickou událost se snaží Leda schovat nejen před světem, ale i možná sama před sebou.

Zpátky do divočiny

Back to the Outback

Skupina nejnebezpečnějších australských tvorů, unavená životem v Domě plazů v ZOO, kde na ně lidé zírají jako na monstra, plánuje odvážný útěk na místo, kde zapadnou, aniž by byli souzeni za své šupiny a tesáky. V čele skupiny je Maddie, jedovatý had se zlatým srdcem, který se spojí se sebevědomou ještěrkou Thorny Devil Zoe, zamilovaným chlupatým pavoukem Frankem a citlivým štírem Nigelem. Když se k jejich útěku ještě nečekaně připojí roztomilá, ale otravná koala, nemají jinou možnost než ji vzít s sebou. Tak začíná vzrušující a veselý výlet napříč Austrálií, kdy je zvířecí gang pronásledován ošetřovatelem Chazem.

V nemilosti

The Unforgivable

Ruth, kterou hraje Sandra Bullcok, si odseděla svoje, ale lidi jí minulost jen tak neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře Katy, která byla po jejím uvěznění umístěna do adoptivní rodiny.

Boží ruka

È stata la mano di Dio / USA The Hand of God

Sedmnáctiletý Fabietto Schisa je neohrabaný italský teenager, který se v italské Neapoli snaží najít své místo ve světě. Je spokojený uprostřed skvělé rodiny, která miluje život. Zakřiknutému mladíkovi jednoho dne ale zkříží cestu legendární Diego Maradona. Po setkání se slavným fotbalistou se vše změní.

Nigerijské Vánoce

A Naija Christmas

Film, jenž se odehrává v nigerijském Lagosu, vypráví o staré nemocné matce, která touží po snachách a vnoučatech. Má tři syny, ale ani jeden z nich se nehrne do chomoutu. Proto zaútočí na jejich synovské city a donutí je ke slibu, že si do Vánoc najdou nevěsty. Holky z baru nejspíš nebudou to pravé ořechové, tak loví i v jiných vodách než dříve, což vede k mnoha katastrofám. Matka zatím chystá velkolepou vánoční oslavu, na kterou bude navždy vzpomínat celá rodina.

Čtěte více: První nigerijský vánoční film na Netflixu líčí strasti tří bratrů, kteří slíbili mámě, že si do Vánoc najdou nevěsty

Kalifornské Vánoce: Světla velkoměsta

A California Christmas: City Lights

Pokračování filmu Kalifornské Vánoce sleduje Callie a Josepha rok poté, co se do sebe zamilovali. Nyní společně provozují mléčnou farmu a vinařství, ale jejich románek je ohrožen! Joseph totiž musí zpět do města kvůli obchodním a rodinným záležitostem.

Asakusa Kid

浅草キッド

Asakusa Kid je japonský film založený na skutečném a dojemném příběhu žijící legendy. Velký Takeši Kitano kdysi začínal jako učedník legendárního komika Fukamiho z Asakusy. Takešiho hvězda pak začala stoupat, zatímco sláva jeho mentora pomalu pohasínala.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.