Japonský snímek Nemohli jsme dospět vypráví o frustraci ze stárnutí a nesplněných snech

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci japonský filmů si zase přijdou na své. Na Netflixu je nyní dostupný snímek s názvem Nemohli jsme dospět. Moriyama Mirai se ve vzpomínkách vrátí do dob svého mládí a možná zjistí, jak se stát dospělým.

Japonský film Nemohli jsme dospět (We Couldn’t Become Adults), v originále Bokutachi wa Minna Otona ni Narenakatta, natočil pro Netflix režisér Mori Yoshihiro. Scénář byl napsán podle stejnojmenné knihy vydané v roce 2016.

Film pojednává o nečekané žádosti o přátelství na sociálních sítích a vzpomínkách na vztahy, nenaplněné naděje a sny. Hlavní hrdina Sato, kterého hraje Moriyama Mirai, stráví mládí poflakováním se po Šibuji se svou přítelkyní.

Později nastoupí do firmy vyrábějící telepromptery. Jak stárne, pociťuje stále větší frustraci a kromě toho se nedokáže přenést přes svou první lásku, kterou byla Kaori. Tu si zahrála Ito Sairi.

Moriyama Mirai pro JFF+ uvedl: „Pokud to, čemu říkáme být dospělý, znamená postavit se pocitu, že jste ztratili část sebe sama, nebo před ním utéct, případně dosáhnout nějakého kompromisu, pak možná moje postava, Sato, opravdu nedokázala dospět. Jelikož si stále nese bolest, která pramení z pocitu ztráty části sebe sama, dokáže se vcítit do bolesti, kterou nesou ostatní. Jestli je tato empatie tím, čemu říkáme být dospělý, pak jím možná je. Během natáčení jsem přemýšlel o tom, že stát se dospělým není úplně špatné.

Snímek Nemohli jsme dospět je na Netflixu dostupný od 5. listopadu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.