Halle Berry (55) kvůli novému filmu trénovala MMA. Hned první natáčecí den se ošklivě zranila

Foto: John Baer / Netflix © 2021

Halle Berry je ve formě i ve svých 55 letech. Ostatně, sledovat její kondičku můžete už od 24. listopadu na Netflixu ve filmu Modřiny (Bruised), který bývalá Bond girl z roku 2002 sama také režírovala.

Halle Berry hraje Jackie Justice, bojovnici smíšených bojových umění (MMA), která se chystá po letech opět vrátit ke své sportovní kariéře a ukázat, co v ní je. Mezitím se také pokouší vytvořit si vztah se synem, kterého opustila, když byl nemluvně.

Kromě toho, že si ve filmu zahrála hlavní roli, se ujala také poprvé v životě i role režisérky. Původně však měl thriller režírovat Nick Cassavetes a v hlavní roli se měla objevit herecká hvězda Blake Lively.

Už v traileru můžeme vidět, že je Halle Berry v dobré formě. Na tuto roli se vlastně připravovala možná celý život. Box byl totiž vždy součástí její cvičební rutiny. A posledních pět let zdokonalovala své dovednosti s pomocí trenéra Petera Lee Thomase.

„Vytvarujete každý sval a spálíte velké hodně kalorií a tuku. Dramaticky to snižuje hladinu stresu, rozvíjí koordinaci a buduje sebevědomí a disciplínu. Ale co je nejdůležitější… nikdy se nepřestanete učit,“ řekla herečka v roce 2018 pro magazín Women’s Health.

Také experimentovala se všemi druhy tréninků MMA. „Za ta léta jsem udělala hodně kliků a sedů-lehů, ale to, co mi za všechny roky nejvíc pomohlo vytvořit břišní svaly, byla bojová umění,“ vysvětluje.

Foto: John Baer / Netflix © 2021

„V závislosti na týdnu se 30 až 50 procent mých tréninků zaměřuje na smíšená bojová umění jako jsou jiu jitsu, muay thai a capoeira. Když děláte MMA, využíváte celou dobu střed svého těla. Neustále se vzpíráte, kroutíte a krčíte. To je recept na opravdu silné břišní svaly,“ dodala.

Během přípravy na film Modřiny Halle svůj trénink ještě zintenzivnila. Začala se čtyřmi hodinami MMA tréninku každý den, pak přidala hodinu silového tréninku (včetně 15 minut posilování břicha). „Rozdíl byl také v tom, že místo cvičení s tělesnou hmotností jsme ke všemu přidali váhu,“ říká dále herečka.

Ačkoliv byla Halle Berry na film připravená, jak nejlépe mohla, v rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradila, že si první natáčecí den si zlomila dvě žebra. Rozhodla se ale překonat bolest a nepozastavovat kvůli tomu produkci.

Foto: John Baer / Netflix © 2021

Zdroje: Entertainment Weekly, Women’s Health, NY Post

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.