Česká kopie Sexu ve městě, která se příliš nepovedla. Matky řeší děti, vztahy, drby i sociální sítě

Eva Lenská
Foto: Up&Up Production

Na Netflix přichází český snímek Matky, který měl v kinech premiéru 24. června. Jde tedy o jednu z letošních novinek se zajímavým obsazením i námětem. Jaké starosti mají dnešní mladé matky? Čtyři hlavní hrdinky vám to objasní.

Tento snímek zaujme zejména ženy, které mají děti nebo zrovna potomka čekají. Scenáristka Vanda Zaplatílková při psaní scénáře myslela především na novopečené matky a jejich starosti. Samozřejmě, že však nezapomněla ani na tatínky. Ti hrají v rodině také důležitou roli.

Zajímavé je, že na scénáři se podílela také herečka Sandra Nováková, která ztvárnila jednu z hlavních rolí. Byla to pro ni určitá výzva a během premiéry filmu prozradila, že čerpala z vlastních zkušeností, protože je také matkou. Byl to pro ni takový rodinný film, neboť jej režíroval její manžel Vojtěch Moravec a objevil se v něm i jejich syn Mikuláš. Ústřední píseň k filmu nazpívali Berenika Kohoutová a Jakub Prachař.

Foto: Up&Up Production

Snímek vypráví o čtyřech nejlepších kamarádkách, které spolu řeší děti, chlapy, drby i sex. Sára (Hana Vagnerová) je influencerka, která propadla sociálním sítím. Když se jí narodí první dítě, zjistí, že nic není tak růžové, jak si představovala. Moc jí to neulehčuje ani její partner (Jakub Prachař), jenž koupí dům, který se spíše podobá ruině.

Hedvika (Petra Hřebíčková) žije ve zlaté kleci, má nádherný dům a na první pohled jí nic nechybí. Vychovává dítě a za manžela (Jiří Langmajer) má workoholika. Proto se cítí sama a je snadno ulovitelná. Není divu, že ji poblázní sympatický zpěvák David (Vladimír Polívka).

Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s prolhaným a nespolehlivým Kamilem (Václav Neužil) na všechno sama. Jelikož chce dětem dopřát to nejlepší, lítá z jedné brigády do druhé a v tom svém uhoněném životě se tak nějak plácá.

Poslední hrdinkou je Eliška (Gabriela Marcinková), která je těhotná. Přestože má úžasného přítele (Štěpán Benoni), všechno jí leze na nervy. Především příšerná matka, která jí do všeho mluví a neuznává jiný názor než ten svůj.

Tvůrci divákům slibovali romantickou komedii, kritici však tvrdí, že film, který se snaží v mnohém kopírovat kultovní seriál Sex ve městě, postrádá sebeironii a není příliš vtipný. Obrázek si však udělejte sami.

Matky můžete zhlédnou na Netflixu už 24. října.

Zdroj: YouTube/kanál ČK live

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.