Děti železnice: Zámožná rodina zchudne a musí se odstěhovat na venkov, kde ji začnou fascinovat vlaky

Eva Lenská
Foto: Optimum Releasing

Tento rodinný film sice pochází z roku 1970, přesto může udělat radost i dnešním dětem. Vydejme se spolu se třemi sourozenci za dobrodružstvím, které je spojeno s vlaky.

Rodinný film z roku 1970, který byl nominován na tři ceny BAFTA, natočil režisér Lionel Jeffries podle románu E. Nesbitové. Snímek se natáčel v Yorkshire, setkal se s příznivým ohlasem kritiky a podpořil železniční trať Keighley & Worth Valley Railway, která se stala nezapomenutelnou kulisou filmu.

Ve filmu, jenž trvá 109 minut, si zahráli Jenny Agutter, Bernard Cribbins, Sally Thomsett, Gary Warren, Dinah Sheridan a Bob Cryer. Teď vás ale určitě zajímá, na co se můžete těšit a jaký příběh snímek přináší. Pojďme tedy na to.

V roce 1905 jsou Waterburyovi zámožná rodina, která žije v luxusní edwardiánské vile na předměstí Londýna. Otec Charles Waterbury pracuje na ministerstvu zahraničí. Den po Vánocích je však zatčen pro podezření ze špionáže. Jeho žena to před všemi tají. Rodina zchudne a je nucena se přestěhovat do venkovského domku v Yorkshiru, který se nachází nedaleko železniční stanice Oakworth.

Sourouzenci Bobbie, Phyllis a Peter, nacházejí zábavu v pozorování vlaků na nedaleké železniční trati a mávání cestujícím. Spřátelí se s Albertem Perksem, vrátným na nádraží, a se starším pánem, který pravidelně jezdí vlakem v 9:15 hodin. Jejich matka pracuje jako spisovatelka, aby si vydělala na živobytí, a zároveň děti učí doma.

Na železnici rozhodně není nuda. Dětem se podaří zabránit katastrofě, oslaví narozeniny s výpravčím a zažijí další dobrodružství, které s nimi díky Netflixu budete moci prožít i vy, a to 3. listopadu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Jitka Weatherly

    Děkuji velmi moc :-D Jsem hledala něco k tomuto dílu a vůbec mě nenapadlo, že film je na Netflixu. Děkuji za článek.