Benedict Cumberbatch a Kirsten Dunst by mohli získat Oscara. Film Síla psa sklidil dlouhý potlesk ve stoje

Foto: Kirsty Griffin / Netflix

Film Síla psa, kterého se v prosinci dočkáme i na Netflixu, sklidil na filmovém festivalu v Benátkách čtyřminutový potlesk ve stoje. Hlavní aktéři by za něj mohli dostat i Oscara.

Filmový festival v Benátkách se v posledních letech stal odrazovým můstkem pro udílení Oscarů, a to zejména proto, že akademie přidala do svého hlasovacího orgánu více mezinárodních členů.

Minulý týden v Itálii Netflix sklidil čtyřminutové ovace ve stoje za film, který by mohl být jedním z jeho nejsilnějších želízek v ohni na Oscarech. Dobové drama Jane Campion Síla psa (The Power of the Dog) vychází ze stejnojmenné knihy amerického spisovatele Thomase Savage z roku 1967.

Příběh vypráví o dvou bratrech, kteří společně obhospodařují statek. Phila si zahrál Benedict Cumberbatch a George zase Jesse Plemons. Vše se zvrtne ve chvíli, kdy se George ožení s vdovou Rose, kterou ztvárnila Kirsten Dunst, a přivede ji i s jejím synem na farmu. To se Philovi moc nelíbí. Pak se ale stane něco nečekaného.

Campion na tiskové konferenci pro novináře prozradila, že jí Netflix poskytl největší rozpočet, jaký kdy na natáčení filmu dostala.  Diváci se rozhodně mají na co těšit. Už se objevily i spekulace, že by snímek mohl přinést Oscara Benedictu Cumberbatchovi i Kirsten Dunst.

Film bude mít 17. listopadu premiéru ve vybraných kinech, a v prosinci se na něj můžeme těšit na Netflixu.

Zdroje: Variety, Netflix, žena-in, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.