Nový Deník Bridget Jonesové bude velmi odlišný, prozradil Hugh Grant. Připravte si kapesníčky na slzy smíchu i smutku

Kristyna Dvorackova
foto: Netflix

Chystaný film Deník Bridget Jonesové, který ponese název Láskou šílená (Mad About the Boy), je čtvrtým dílem oblíbené série Bridget Jones. Premiéru bude mít na Valentýna příštího roku. V tomto díle se Renée Zellweger vrátí v roli Bridget, které už je padesát let a je ovdovělou matkou dvou dětí.

Scénář k chystanému pokračování napsala autorka knih o Bridget Jonesové, Helen Fielding. To znamená, že filmový příběh by mohl hodně kopírovat ten knižní. Pokud to tak opravdu bude, neuvidíme hlavní trojici společně. Colin Firth se v roli Marka Darcyho nevrátí, protože jeho postava podle děje zemřela.

Hugh Grant se vrací do role charismatického a problematického sukničkáře Daniela Cleavera, ačkoliv zpočátku nebylo jasné, jak by se jeho postava mohla do příběhu začlenit. Gemma Jones a Jim Broadbent si opět zahrají rodiče Bridget. Chybět nebude ani trojice nejlepších kamarádů v podání Shirley Henderson, Sally Phillips a Jamese Callise. Dále se do své role doktorky Rawlingsové vrátí herečka Emma Thompson. Novými tvářemi ve filmu budou například Leo Woodall a Chiwetel Ejiofor, přičemž Leo Woodall by mohl hrát Bridgetina mladšího milence, Roxstera.

Hugh Grant v rozhovoru pro BBC varoval, že čtvrté pokračování této série, které má vyjít na Valentýna příštího roku, bude mít velmi odlišný tón. „Kromě toho, že je to velmi vtipné, je to také velmi, velmi smutné,“ řekl herec. Dále odhalil, že pro něj původně ve filmu nebyla žádná zjevná role. „Chtěli mě tam nějak vmáčknout,“ dodává.

ČTĚTE TAKÉ: BUŇKY SE V AMERICE OTEVŘELY UŽ PO SEDMÉ. LÁSKA JE SLEPÁ 7 JE NA NETFLIXU A SLIBUJE VELKÉ DRAMA

Držitelka Oscara Renée Zellweger se vrací jako hlavní postava ve snímku Deník Bridget Jonesové: Láskou šílená. Film je pojmenován podle stejnojmenného románu, který vyšel v roce 2013. Produkční studio zatím nekomentovalo, jak přesně bude nový film následovat děj knihy.

Hugh Grant také zmínil, že Helen Fielding přišla s tímto příběhem na základě osobní tragédie. „Vzala si amerického scenáristu, měla děti a pak zemřel,“ uvedl herec.

Zdroje: BBC, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.