Komedie ve stylu Jumanji, která se natáčela v Česku, míří na Netflix. Hvězdou Vlkodlaků z Temného Hvozdu je i Jean Reno

Foto: Stanislav Honzik/Netflix

Na několik místech v Česku, v centru Prahy a středověkých prostorách studia Barrandov probíhalo natáčení komediálního fantasy filmu Vlkodlaci z Temného Hvozdu (Family Pack), který Netflix uvede už za pár dní. Na diváky čeká parádní podívaná, v temnotě číhající vlkodlak a hvězdné obsazení v čele s ikonickým Jeanem Reno.

Za vznikem říjnové novinky Vlkodlaci z Temného Hvozdu stojí režisér François Uzan. Tento zkušený tvůrce se mimo jiné podílel na úspěšném seriálu Lupin, jenž na Kinoboxu dosahuje skvělých 77 %. Při natáčení nadcházející novinky se inspiroval slavnou deskovou hrou The Werewolves of Thiercelieux, kterou vytvořili Philippe des Pallières a Hervé Marl. Ve hře jsou hráčům přidělovány různé identity a jejich úkolem je zjistit, kdo z nich je vlkodlakem.

V čele zábavné vlkodlačí jízdy bude stát Jean Reno, který je českým divákům moc dobře znám. Zářil například v oblíbeném filmu Návštěvníci (na Kinoboxu dosahuje 79 %) a v příběhu nájemného vraha, jenž je zpracován ve snímku Leon (na Kinoboxu dosahuje 86 %). Po jeho boku se objeví Franck Dubosc, Suzanne Clément, Gregory Fitoussi a Bruno Gouery, kterého si můžete pamatovat ze seriálu Emily v Paříži. Dále Jonathan Lambert, Lisa Do Couto, Raphaël Romand a Alizée Caugnies.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 27 ŘÍJNOVÝCH NOVINEK NA NETFLIXU: POKRAČOVÁNÍ JEDNOHO Z NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NEBO DOBRODRUŽNÝ SNÍMEK NATOČENÝ V ČESKU

Z natáčení filmu Vlkodlaci z Temného Hvozdu
Foto: Netflix

O čem jsou Vlkodlaci z Temného Hvozdu?

Snímek se soustředí na rodinu, kterou tajemná desková hra přenese do středověké vesnice. Ač to může znít směšně, zpočátku se všichni domnívají, že se ocitli na karnevalu, na kterém pořadatelé rozhodně nešetřili. Nakonec ale přeci jen zjistí, že jsou ve skutečnosti součástí hry, v níž se musí bránit před nebezpečnými tvory, kteří se noc co noc potulují po okolí. Kromě hrůzy, kterou vlkodlaci vyvolávají pokaždé, když nastane noc, musí rodina zjistit, kdo z nich je hybridem člověka a vlka.

Předešlé adaptace

Říjnová novinka není první hranou adaptací, která je spojena se slavnou deduktivní hrou. Josh Ruben režíroval mysteriózní komediální horor Werewolves Within a Halina Reijn se postarala o vznik černé komedie Hádej, kdo je vrah. Nesmíme opomenout ani japonskou sérii filmů nazvanou Werewolf Game. Žádná z těchto adaptací ovšem u diváků nezabodovala.

PSALI JSME TAKÉ: DOBRODRUŽNÝ FANTASY SNÍMEK DOBÝVÁ NETFLIX. NEUVĚŘITELNĚ NAPĚCHOVANÝ NÁŘEZ S VTIPEM, ŘÍKAJÍ O NĚM DIVÁCI

Podobné kousky

Nadcházející Vlkodlaci z Temného Hvozdu rozhodně nejsou prvním filmem, v němž se postavy proměnily na hráče ve hře. V roce 1995 si zesnulý Robin Williams zahrál Alana Parrishe v oblíbeném dobrodružném filmu Jumanji, který se točil kolem stolní hry s tématikou džungle. Podobného konceptu se držel i spin-off tohoto kousku Zathura: Vesmírné dobrodružství. Kromě animovaného seriálu se Jumanji dočkalo i několika sequelů včetně Jumanji: Vítejte v džungli! a Jumanji: Další level.

V roce 2016 vyšel thriller Nerve: Hra o život, který bere své diváky do světa on-line hry. Dobrodružné sci-fi Ready Player One: Hra začíná se zase soustředí na vzdálenou budoucnost, kde se hlavní hrdina snaží vyhrát soutěž ve virtuální realitě.

Všechny zmíněné kousky pojaly převtělení postav do hráčů svým vlastním způsobem. Film Vlkodlaci z Temného Hvozdu mezi nimi působí jako zajímavý přírůstek, protože to bude poprvé, co uvidíme lovení vlkodlaka ve středověku.

Na Netflix Vlkodlaci z Temného Hvozdu vstoupí 23. října.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Bloody Disgusting, Collider, The Prague Reporter, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.