Clooney a Pitt v Benátkách uvedli novou komedii Wolfs. Z výsledné situace jsou dost zarmouceni. Je to průšvih, říkají

Foto: La Biennale di Venezia

Filmový festival v Benátkách je v plném proudu a v neděli si odbyl premiéru další očekávaný snímek. Tentokrát šlo o akční komedii Wolfs, ve které hlavní role ztvárnili George Clooney a Brad Pitt. Film sklidil ovace, avšak na největší hity z Benátek zatím nemá. Přes to pobavil a první recenze od filmových kritiků nejsou vůbec špatné.

V novém filmu Wolfs od režiséra a scenáristy Jona Wattse, který byl v neděli uveden na filmovém festivalu v Benátkách, je George Clooney najat, aby zahladil stopy po zločinu. Avšak na místě se z ničeho nic objeví další profesionální zahlazovač stop Brad Pitt, jsou tito dva „osamocení vlci“ nuceni spolupracovat. Vše se ale vymkne kontrole tak, jak ani jeden z nich absolutně nečekal.

Film, který vyjde pouze ve vybraných kinech a následně ho celosvětově 27. září uvede Apple TV+, měl být původně dostupný ve více kinech. Oba herci jsou z výsledné situace poměrně dost zarmouceni a svou frustraci se neostýchali dát najevo ani na tiskové konferenci v Benátkách.

ČTĚTE TAKÉ: TENZNÍ THRILLER SE SKVĚLÝMI AKČNÍMI SCÉNAMI SE V BENÁTKÁCH POSTARAL O POŘÁDNÝ ROZRUCH. THE ORDER UKAZUJE, ŽE CO SE STALO, JEŠTĚ NESKONČILO

„Ano, chtěli jsme, aby to vyšlo, ale vyskytly se nějaké problémy, to se stává. Zjišťujeme, co se přesně stalo… Ale je to průšvih. Samozřejmě, že je to průšvih. Na druhou stranu, ten film i tak uvidí hodně lidí a dostaneme se do několika stovek kin, ale ano, bylo by hezčí mít široké uvedení v kinech,“ vyjádřil se Clooney.

Pitt řekl, že hledali správný projekt, aby si společně mohli opět zahrát, něco, na čem měli pocit, že mohou stavět, jako dříve. „Také musím říct, že jak stárnu, práce s lidmi, se kterými mě opravdu baví trávit čas, je pro mě velmi důležitá,“ řekl Pitt.

George Clooney a Brad Pitt - Wolfs
Foto: Apple TV+

První recenze na film Wolfs

Film Wolfs má aktuálně na Rotten Tomatoes 73% hodnocení od kritiků, což vůbec není špatné. A i když mají sem tam nějaké výtky a rozhodně nejde o jeden z nejlepších filmů obou herců, recenze se vesměs shodují na tom, že je film poměrně zábavný a jeho hlavními tahouny jsou rozhodně Clooney a Pitt a jejich vzájemná chemie.

„Kdyby někdo jednoduše řekl Pittovi a Clooneymu premisu a nechal je v místnosti improvizovat, pravděpodobně by vymysleli zábavnější film,“ myslí si Serena Seghedoni z Loud and Clear Reviews a dodává, že fanoušci však veselých akčních komedií budou odměněni tím, že uvidí tyto dvě hvězdy znovu pohromadě.

TAKÉ JSME PSALI: VZRUŠUJÍCÍ NOVINKA S NICOLE KIDMAN NAŽHAVILA BENÁTKY. FILM SI VYSLOUŽIL 6,5MINUTOVÉ OVACE VE STOJE I NADŠENÁ HODNOCENÍ

Podle Donalda Clarkea z Irish Times se dokonce film blíží stylu Clooneyho proslulých reklam na Nespresso. „Někdy vše, co potřebujete, je hvězdná síla a spousta smíchu, abyste se dobře bavili. To je přesně to, co získáte s touto svižnou komedií,“ myslí si pak Ema Sasic z Next Best Picture.

Zdroje: Deadline, Rotten Tomatoes, Filmový festival v Benátkách

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.