Trapné pitvoření, které z mužů dělá šovinistická prasata, tvrdí diváci o komedii s Langmajerem a Polívkovou. Ta teď míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Fénix Film

Komu se líbila česká komedie Po čem muži touží, může se těšit na pokračování, které pod názvem Po čem muži touží 2, uvede Netflix. Jelikož se jednička stala stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018, jsme jistě zvědaví, jak si vedla dvojka. K tomu si něco napíšeme, ale nejprve si připomeneme, že nás opět budou bavit Jiří Langmajer a Anna Polívková.

Ve filmu Po čem muži touží se hlavní hrdina Karel Král najednou ocitl v ženském těle. V pokračování poznáváme Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, která se specializuje na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna nejlepší období. Její doporučení klientům se míjejí účinkem, poté dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci, a vzápětí přistihne svého přítele s jinou. Nejlepším lékem na všechny trable je vyrazit s kámoškou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. Kroky opilé Ireny posléze vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), v němž vysloví osudové přání: Chci bejt chlap!

ČTĚTE TAKÉ: ZADEK A PRSA ZARUČENĚ ZVYŠUJÍ DOSAHY. DRAMA INFUENCERKY UKAZUJE, ŽE KAŽDÝ LAJK NĚCO STOJÍ

Ráno se Irena probudí z kocoviny a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král. Je v těle, které nesnáší, ale poté, co pomine prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži doopravdy jsou. Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který byl odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlápka je jeho vyvolená a on ji jen musí, jakožto princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není jednoduchý úkol, tudíž má Radim při výcviku pořádné obtíže.

Komedie Po čem muži touží 2 si oproti jedničce pohoršila. Na Kinoboxu si vysloužila průměrné hodnocení 52 %. První film totiž dostal o 8 bodů víc. Co na pokračování řekli recenzenti? Roman InJo Freiberg z Kinoboxu udělil snímku pouhých 35 % a napsal: „Jednotlivé pasáže jsou přehlídkou tvůrčí lenosti a minimální snahy o neotřelý scenáristický či režijní nápad nebo o překvapivé vypointování libovolné situace. Film je kvůli tomu od prvních momentů extrémně snadno předvídatelný. Při sledování proto můžete mít nejednou pocit, že jste daný snímek už někdy viděli.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: EXCELENTNÍ NOVINKA, O KTERÉ DIVÁCI MLUVÍ JAKO O MISTROVSKÉM DÍLE, MÍŘÍ NA NETFLIX. OD KRITIKŮ MÁ DOKONCE HODNOCENÍ 100 %

Diváci v kinech také nadšením zrovna nejásali. „Mělo to zábavné momenty a komediálnost šla Langmajerovi přímo na ruku, ale co bylo původně vtipné, časem přeroste v docela trapné pitvoření. Nějaké překvapivé dějové eskapády se čekat nedají a i toho fotbalu tam bylo na mě trochu moc,“ uvedl jeden z nich.

„Po čem muži touží 2 působí jako prezentace nevhodného humoru. A nejvíce zamrzí, že poměrně šikovný tvůrce jako Rudolf Havlík padá na úroveň Zdeňka Trošky. Z velké většiny mužských postav se tak stávají šovinistická prasata posedlá sexem, pro které jsou ženy jako návštěvníci z jiné planety,“ pokračoval další. „Po prvním filmu je ten propad brutální. Umělecká recese? Prohraná sázka? Langmajerův tajný splněný sen o nošení dámského prádla? Omámení výpary ze slipů Zdeňka Trošky? Těžko říct, co stálo na samotném počátku, ale výsledek je ovšem sám o sobě vypovídající,“ doplnil.

Komedie Po čem muži touží 2 bude na Netflixu dostupná 22. srpna.

Zdroj: CinemArt, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 52 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.