Z kopce: Nový romantický film Netfixu přináší letní atmosféru a krásy středomořského ostrova Kypru

Eva Lenská
Foto: Pavlos Vrionides/Netflix

Chtěli byste toto léto vyrazit k moři? Nebo už jste tam možná byli. Můžete se tam vydat i s Netflixem prostřednictvím letní romantické komedie Z kopce (Find Me Falling), která vám přiblíží krásy středomořského Kypru. Není sice úplně dokonalá, ale přinese vám sytě modré mořské vlny až do obýváku.

Stárnoucí rocková hvězda John Allman se kvůli neúspěšnému albu a klesající popularitě svého největšího hitu rozhodne přerušit kariéru, aby znovu získal ztracenou inspiraci. Přestěhuje se do zcela izolovaného domu na útesu, který se nachází na idylickém středomořském ostrově Kypr. Jeho plán držet se v ústraní však poněkud selhává. Na útesu neustále potkává zoufalé duše, které chtějí spáchat sebevraždu, a později čelí ještě větším komplikacím, když se na scéně objeví jeho stará láska.

ČTĚTE TAKÉ: V REKORDNÍM ČASE PO PREMIÉŘE MÍŘÍ NA NETFLIX DALŠÍ ČESKÝ FILM. GUMP – JSME DVOJKA NĚKTERÉ DIVÁKY ZAHŘÁL U SRDCE, JINÍ NADÁVALI NA OBSAZENÍ

Romantický kousek s vůní moře a léta natočila režisérka Stelana Kliris. Hlavní roli ztvárnil jazzový hudebník Harry Connick Jr., který vydal nespočet alb a studoval hudbu v New Yorku. Dále byli obsazeni Agni Scott, Ali Fumiko Whitney, Tony Demetriou, Aggeliki Filippidou, Clarence Smith Lea Maleni a Athina Roditou.

Na ČSFD si snímek Z kopce vysloužil hodnocení 54 %, což není zas tak úplná katastrofa. Musíme vzít v úvahu, že film vyniká spíše tou letní atmosférou a krásami Kypru. A když se to tak vezme, tak i hudbou. Navíc se skutečně na Kypru natáčel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: UMĚLÁ INTELIGENCE ZAŘÍDÍ, ABY SE LIDÉ MOHLI ZNOVU SETKAT SE ZEMŘELÝMI. NA NETFLIX DORAZÍ HOŘKOSLADKÝ DOJEMNÝ SNÍMEK WONDERLAND

Proč se vlastně slavný hudebník rozhodl pro romantický film? „Prostě se mi to naprosto líbilo,“ vzpomenul Connick na svou první reakci na scénář. „Připadalo mi to procítěné, romantické, chytré, tragické a tak podobně. Prostě mi to přišlo jako zážitek, kterého bych se chtěl zúčastnit,“ dodal.

„Je to milostný příběh o mnoha druzích lásky: romantické, rodinné, o celoživotních snech a o tom, co jste ochotni obětovat pro lidi nebo věci, které milujete. John se v podstatě musí rozhodnout, zda je jeho životní láskou hudba, nebo žena, kterou opustil,“ vysvětlil.

Film je na Netflixu dostupný od 19. července. I s českým dabingem.

Zdroj: ČSFD, Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.