V rekordním čase po premiéře míří na Netflix další český film. Gump – jsme dvojka některé diváky zahřál u srdce, jiní nadávali na obsazení

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Ještě nedávno byl v kinech, ale už míří na Netflix. Pokračování Gumpa neboli snímek Gump – jsme dvojka režiséra F. A. Brabce představí nejen staré známé, ale i nové tváře. Příběh je dle tvůrců tentokrát zábavnější a ještě větší prostor dostává vztah mezi člověkem a zvířetem. Návštěvníci kin snímek hodnotili spíše průměrně, ale třeba si na Netflixu polepší.

Gumpova nová filmová cesta začíná přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem (Bolek Polívka) projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Na té cestě potkají opět spoustu nových lidí, ale taky zvířat, nejenom psů. Třeba statečné prasátko Prince, trochu nafoukaného kohouta Silvera, hvězdu manéže poníka Tommorowa nebo pejska Juliána, který svým lidem zachránil život. Gump navíc najde i svoji ségru Kytičku.

Filmem šikovného psa provází Richard Krajčo (Oříšek), Vica Kerekes (Kostička), Štěpán Kozub (Křivák) a Josef Vojtek (Řezník). Zahráli si v něm ale také Eva Holubová, Ivana Chýlková, Martina Pártlová, Karel Roden a Anna Šulcová.

ČTĚTE TAKÉ: NÁDHERNÝ PŘÍBĚH O ŽIVOTĚ A NADĚJI: NETFLIX VYDAL DOJEMNOU ADAPTACI VOLÁNÍ DIVOČINY S HARRISONEM FORDEM

Na ČSFD si rodinný film Gump – jsme dvojka vysloužil průměrné hodnocení 50 %, tedy o 13 % méně než první film Gump – pes, který naučil lidi žít. Jak pokračování ohodnotili diváci ve svých recenzích? „Rozhodně slabší než první díl, který byl průměrný, ale přesto fajn. První polovina dvojky je spíš lyrické drama o umírání a loučení než o zvířatech či Gumpovi, druhá půlka úplně mění směr a působí za prvé jako laciná reklama na Krajča a za druhé jako sestřih nějakého nekonečného TV seriálu, v němž se vynechalo vše podstatné,“ napsal jeden z diváků.

Další měl jiný názor a spíše chválil. „Já nevím, mě tohle pokračování zahřálo u srdíčka. Miluji takové filmy, které podporují naše zvířecí mazlíčky a snaží se o to, aby tahle chlupatá stvoření měla péči a lásku,“ napsal. „Tenhle film má dvě dobrý věci. Reálně podporuje toulavý psy a část peněz jde na ně,“ pokračoval kladně i jiný divák. Poté se ale začal obouvat do herců, především do Krajča. Takových se však na ČSFD našlo víc a člověk si říká, zda by hodnocení nebylo vyšší, kdyby Richard Krajčo lidem neležel tolik v žaludku. Těžko říct… Ať už je to jak chce, ten kdo má rád zvířata, si na své určitě přijde.

Rodinný snímek Gump – jsme dvojka bude na Netflixu dostupný už 29. července.

Zdroj: Bioscop, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.