Pamatujete na Crazy Froga? Otravný žabák, jehož největší hit má na YouTube 4 miliardy zhlédnutí, má nový klip

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix/Youtube

Film Policajt v Beverly Hills: Axel F nás po několika dekádách bere na nostalgickou jízdu nejen s Eddie Murphym, ale i s otravnou žabkou, která byla před skoro dvaceti lety v hlavě snad každého. Zejména tedy hudba, která s ní byla spojená. Jak jsou tyto dvě postavy propojené?

Na Netflix nedávno dorazil nový film Policajt v Beverly Hills: Axel F (Beverly Hills Cop: Axel F) v čele s nyní šedesátiletým Eddiem Murphym jako detroitským policistou Axelem Foleym. Detektiv se v nové akční komedii vrací poté, co je ohrožen život jeho dcery (Taylour Paige). Spojí se s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt), starými kamarády Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton) a rozjede naplno akci a odhalili spiknutí.

Ale co s tím má společný otravný 3D obojživelník původem ze Švédska? Crazy Frog, postavička, která nás před lety neustále strašila svým žvatláním do taneční hudby, se v novém videoklipu představil jako malý záškodník, otravující život právě neohroženého detektiva.

Více jsme o filmu a jeho hodnocení diváky psali zde: SKVĚLÉ HLÁŠKY, AKČNÍ SCÉNY I PŘEKVAPIVÁ TŘEŠNIČKA NA DORTU. DIVÁCI CHVÁLÍ NOSTALGICKOU NOVINKU S EDDIE MURPHYM. NEJVÍC VŠE PRÝ KAZÍ DEJDAR

Postavička Crazy Froga je výtvorem Erika Wernquista z roku 2003 a dostala se lidem do podvědomí elektronickým hitem Axel F, což je vlastně přepracované znělka právě franšízy Policajta z Beverly Hills, která poprvé debutovala v roce 1984 v původním filmu. Dá se tedy říci, že Axel Foley a Crazy Frog k sobě prostě patří a kolaborace není náhodná. Přímo v popisku videa jsou Axel F a Crazy Frog uvedeni jako ikonické duo již od roku 2005.

Zajímavostí dále je, že chytlavou ústřední znělku si vypůjčil i rapper Lil Nas X do své skladby Here We Go, která je součástí soundtracku z filmu.

Dnes již legendární skladba Axel F má aktuálně na YouTube více než 4 miliardy zhlédnutí a jako vyzváněcí tón dobyla nejen Českou Republiku, ale celý svět.

Už jste novou akční komedii Policajt v Beverly Hills: Axel F na Netflixu zkoukli?

Zdroje: Netflix, Deadline, Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.