Gladiátor 2 se představil v plné parádě. Nejočekávanější historický epos má epický trailer a slibuje velkolepou podívanou

Foto: Paramount Pictures

Je to tady! I přes to, že se jeho premiéra kvůli hollywoodským stávkám několikrát přesunula, diváci se letos konečně dočkají pokračování historické řežby v podobě velkofilmu Gladiátor 2, ve kterém se představí hvězdy jako Paul Mescal, Pedro Pascal nebo Denzel Washington.

Režisér Ridley Scott se pustil do natáčení druhého dílu Gladiátora. Očekávaný historický film fanoušky už pár dní dráždil prvními snímky postav a teď je konečně na světě i trailer. Ten poskytuje první pohled na to, co se v historickém eposu, odehrávajícím se více než 20 let od událostí pod vedením Russella Crowea, chystá.

Představuje dospělého Luciuse (Paula Mescala), synovce zesnulého Commoda (Joaquin Phoenix) a syna Lucilly (Connie Nielsen). Po událostech z prvního filmu ho matka poslala žít na severní pobřeží Afriky, aby ho chránila před korupcí a násilím Říma. Vyrostl tam, ale v dospělosti byl vržen zpět do římského života a do arény. Vojsko vedené generálem Marcusem Acaciem (Pedro Pascal) vtrhnou do jeho domova v Numidii a vezmou ho do zajetí.

Dále v trailerů můžeme vidět bohatého obchodníka se zbraněmi Macrinuse (Denzela Washingtona), který ke sportu využívá gladiátory, a také dva hlavní antagonisty filmu: megalomanská dvojčata císařů Caracalla (Fred Hechinger) a Geta (Joseph Quinn).

Roli Gracchuse si zopakuje člen původního obsazení Derek Jacobi. Dále se Gladiátorovi 2 objeví May Calamawy, Lior Raz, Peter Mensah nebo Matt Lucas.

kinech od 14. listopadu 2024.

Zdroje: Forbes, trailer, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.