Nejlepší film roku vybroušený jako diamant, opěvují diváci novinku Hrabě Monte Christo, která právě dobývá česká kina

Eva Lenská
Foto: Bioscop

V českých kinech momentálně vede především Svátkův Zápisník alkoholičky, nicméně za ním nezaostává ani nový Hrabě Monte Christo. Ten má na ČSFD dokonce i lepší hodnocení a diváci na něj pějí chválu až do nebes. Tvůrci Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte mohou být spokojeni. Z filmu se stal opravdový hit!

Je rok 1815 a mladý lodní důstojník Edmond Dantes v Marseilles zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s životní láskou, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v pevnosti If bez naděje na propuštění.

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁKŮM BYLO NA ZVRACENÍ A ODCHÁZELI Z KINA. ODPORNÉ, HNUSNÉ A ZVRÁCENÉ, HODNOTÍ NOVÝ HOROROVÝ HIT SUBSTANCE

Jediný, s kým může Edmond mluvit, je Abbé Faria, vězeň z vedlejší kobky. Abbé se stává Edmondovým přítelem a učitelem a před smrtí mu svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech utrpení a zoufalství se Edmondovi podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Jediné, po čem touží, je zúčtovat se všemi, kteří ho zradili. Nyní, vyzbrojen obrovským majetkem, se bez slitování vydává na cestu pomsty. 

Na ČSFD si historický snímek Hrabě Monte Christo natočený podle románu Alexandra Dumase vysloužil krásné hodnocení 87 %. „Takhle se kdysi točila velká většina velkobijáků než přišel modrej hadr. Nádherná výprava, kostýmy… no, to bych tu byl dlouho, kdybych chválil jednotlivě každou položku, protože tady je vybroušeno všechno v jeden dokonale zářící diamant. Film nemá šanci nudit, je dokonale napsanej a režie je hotový mistrovství,“ uvedl jeden z nadšených diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MRAZIVÉ DRAMA PODLE SKUTEČNOSTI: THRILLER KDYŽ PROMLUVILA ODKRÝVÁ DĚSIVÉ TAJEMSTVÍ HOLLYWOODU, O KTERÉM JE TŘEBA MLUVIT

„Takhle jsem si to v mládí vysnil. Krásný film. A vydařená adaptace i v porovnání se svými předchůdci. Chytne hned v prvním záběru. S emotivním soundtrackem, osudově zahranými postavami, krásnými ženami, charismatickým Dantesem, krásnou kamerou, nádhernými lokacemi, luxusními interiéry a vůní lodí… Film pro plátna. Film pro kina. Epický velkofilm je tady a stojí za ten čas i peníze,“ doplnil další.

„Nejlepší film roku. Nejlepší zpracování, a že už jsem jich viděl. Příběh Monte Christa miluju. Tady se povedlo všechno,“ nešetřil chválou ještě další. Mnoho diváků film srovnávalo s předchozími adaptacemi a tato nová z toho vycházela jako nejlepší. Ani délka úctyhodných 178 nikomu nevadila. Jeden divák vtipně poznamenal, že by se klidně díval ještě další tři hodiny. Nový Hrabě Monte Christo se prostě vydařil. Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte s ním zabodovali stejně jako se Třemi mušketýry z loňského roku.

Zdroj: Bioscop, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.