Netflix chystá pokračování hororu, v němž bylo 50 cizích lidí vrženo do smrtící hry 

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Vypadá to, že se Circle vrací na Netflix. Tentokrát tím ovšem nemyslíme oblíbenou reality show, ale dramatický horor z roku 2015. Smrtící hry si diváci zkrátka velice oblíbili, takže se nemůžeme divit, že se Netflix jednomu kultovnímu kousku rozhodl dopřát opožděné pokračování.

V roce 2015 se Netflixu podařilo získat nezávislý dramatický horor Circle, v němž se padesát cizinců náhle ocitlo v temné kruhové místnosti, která zabíjela lidi, kdykoliv se pokusili změnit své místo. Účastníci této smrtící hry museli spolupracovat, aby přišli na to, co musí k přežití udělat. Problém byl v tom, že kruhová místnost každé dvě minuty zabíjela jednoho z nich.

Na Kinoboxu Circle dosahuje průměrného hodnocení 58 %, přičemž hodnotící nebyli moc spokojeni s nedotaženým závěrem. Vyzdvihují ale hru se světlem a tmou, která je dle nich špičková.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NOVÝ ŽRALOČÍ HOROR OVLÁDL NETFLIX PO CELÉM SVĚTĚ. PŘITOM JE TAK PŘÍŠERNÝ, ŽE SE NA NĚJ NEDÁ DÍVAT, KRITIZUJÍ DO DIVÁCI

Circle
Foto: Netflix

„Circle je obdařen geniálním nápadem, který vytváří koncept dialogového přetahování lidí, kdo má právo v danou chvíli žít a kdo ne. Platí nějaká pravidla? Mají první zemřít zranění, nemocní a staří? Jak to bude s dětmi? Jsou to číše s potenciálem, anebo nejméně zkušení, a proto nejméně cenní? Fantastický sociální experiment, který se vás v rychlých dialogových přestřelkách snaží přesvědčit o primitivních postupech zakořeněných hluboko v nás,” píše jeden z hodnotících.

Podrobnosti o příběhu pokračování nazvaném Circles Netflix zatím drží pod pokličkou, ale dá se předpokládat, že klíčovým prvkem opět bude smrtící hra. Dle všeho se příběh bude odehrávat 17 let po událostech prvního filmu, přičemž hlavními postavami nebudou nové potencionální oběti, jelikož se na scénu vrátí přeživší. Z toho se dá odvodit, že prožité trauma bude jistě jedním z témat připravované novinky.

PSALI JSME TAKÉ: 20 NEJSLEDOVANĚJŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ DRUHÉ PŮLKY ROKU 2023: VŠEM VYTŘEL ZRAK APOKALYPTICKÝ THRILLER, WEDNESDAY ZAŽÍVÁ POŘÁDNÝ PROPAD

Na to, jestli přeživší budou vržení do další smrtící hry anebo se z nich stanou experti, kteří pomohou nováčkům či policii přijít na to, jak přežít, si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Snímek má vstoupit do produkce ještě letos, přičemž jeho scénář dostal na starosti Devon Graye, jenž dříve například napsal mrazivý horor Vidím tě. Michael Nardelli, který v původním filmu hrál osamělého přeživšího Erica, a Brent Stiefel se znovu spojili, aby Circles produkovali.


Zdroje: Variety, Collider, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 58 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.