TOP 5 pohodových rodinných českých filmů pro letní večery

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Máme tu léto a s ním také koupání, grilování a chození na výlety. Co si tak pustit, když si večer už trochu unavení sednete k televizi? Máme pro vás pět tipů, které pobaví celou rodinu a najdete je na Netflixu.

Špunti na vodě

Víte, jak to dopadá, když tři pánové naštvou své drahé polovičky? Dámy se sbalí, vyrazí na dámskou jízdu a chlapům, kteří chtěli jet na vodu, nechají na krku všechny děti. Pánové však nehází flintu do žita a vezmou na svou dobrodružnou výpravu po řece i svoje ratolesti. Snímek se může pochlubit skvělým obsazením (Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Pavel Liška, Anna Polívková a Tatiana Dyková) a také humornými situacemi.

Na samotě u lesa

Kdo by neznal jednu z nejlepších českých komedií Jiřího Menzela, Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka. Lavičkovi touží po chalupě a když jednu najdou, má to háček. Bydlí v ní děda Komárek a nějak se nehodlá vystěhovat. Snímek je proslulý hláškami o mouce dvounulce nebo krávě Jitce. Hrají v něm Josef Kemr, Zdeněk Svěrák, Daniela Kolářová a Jan Tříska. Tento film si rád připomene i ten, kdo ho viděl několikrát.

Tady hlídám já

Tento rodinný snímek pojednává o tom, co všechno dokáže změnit jeden roztomilý jezevčík, kterého dostane hyperaktivní Kačenka. Místo do Řecka se tudíž odjíždí na Šumavu. Holčička si uprostřed divoké přírody nachází nové přátele a maminka se sblíží s někým, kdo její dcerce skutečně rozumí. Ve filmu uvidíte Jitku Ježkovou, Lukáše Vaculíka, Vladimíra Javorského a Pavla Nového.

Po strništi bos

Rodina malého Edy se musí odstěhovat na venkov, kde je čeká soužití s příbuznými a přísným dědečkem. Je válka a nebezpečí číhá všude. Eda si musí zvykat na venkovský život a najít své místo v partě kluků, se kterými zažívá hromadu dobrodružství. Snímek natočil Jan Svěrák podle knihy svého otce. V hlavních rolích se blýskli Ondřej Vetchý, Tereza Ramba, Oldřich Kaiser a Zuzana Stivínová. Film dějově předchází známý snímek Obecná škola.

Pojedeme k moři

Tomáš chce být režisérem a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se důkladně zaznamenat svět kolem sebe. Objektiv kamery je však nemilosrdný. Dokáže odhalit i věci, které nejsou zrovna příjemné. Tomáš tak narazí na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zdá. Snímek natočil známý český herec Jiří Mádl, který se občas postaví za kameru nebo píše scénáře. Hlavní role ztvárnili Petr Šimčák, Ondřej Vetchý, Lucie Trmíková a Jan Maršál.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.