Skupina studentů doplatila na svou lásku k hororům. V napínavém filmu budou čelit strachu i vraždě

Eva Lenská
Foto: Felipe Hernández/Netflix

Netflix nešetří horory a ani španělskou filmovou tvorbou. Nyní chystá jeden mimořádně děsivý kousek pro mladé. Osm studentů bude bojovat o přežití v univerzitním kampusu. Po zhlédnutí snímku Knižní klub zabijáků (Killer Book Club) určitě všichni školáci rychle zapomenou na literaturu plnou hrůz a budou se vyhýbat klaunům.

Hororová novinka, ze které vám bude běhat mráz po zádech, byla natočena podle románu El club de los lectores criminales od španělského spisovatele a scenáristy Carlose Garcíi Mirandy. Je hrůzostrašná, plná tajemství a řádí v ní šílený klaun.

Osm univerzitních studentů se každý týden schází v knižním klubu, aby sdíleli svou vášeň pro hororovou literaturu. Poté, co jeden z jejich žertíků skončí smrtelnou nehodou, uzavřou dohodu o mlčení. Jenže v tu chvíli je začne ohrožovat anonymní spisovatel, jenž chce vyzradit jejich temné tajemství.

ČTĚTE TAKÉ: Horor roku míří na Netflix. Tvůrce série The Haunting chystá seriálovou adaptaci povídky Edgara Allana Poea

Kromě toho jim vyhrožuje, že na sociálních sítích zveřejní krvavý hororový román, který je inspirován právě jimi. V každé kapitole jeden z nich zemře. Sice si navzájem nedůvěřují, nicméně jim nezbývá nic jiného, než zahájit boj o přežití uprostřed univerzitního kampusu. Každý z nich se může stát další obětí děsivého klauna. A nebo také vrahem.

Snímek o délce 89 minut má na svědomí režisér Carlos Alonso-Ojea. Do hlavních rolí byli obsazeni Veki Velilla, Álvaro Mel, Ivan Pellicer, Hamza Zaidi, María Cerezuela, Ane Rot, Carlos Alcaide, Priscilla Delgado a Daniel Grao.

Španělský horor Knižní klub zabijáků bude na Netflixu dostupný od 25. srpna.

Zdroje: EL ESPAÑOL, Hobbyconsolas, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.