Na Netflix míří česká komedie, která nastavuje zrcadlo společnosti a divákům dokáže pořádně pocuchat nervy

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Netflix brzy uvede českou komedii, kterou mají na svědomí herečka Sandra Nováková a režisér Vojtěch Moravec. Hádkovi jsou rodinka, která se hrozně ráda hádá a zároveň se i šíleně miluje. Film měl premiéru loni v létě a jeho hlavním cílem bylo pobavit diváky. Zahrála si v něm také celá řada oblíbených českých herců.

Když se sejde rodina, je to vždycky příjemné. Pokud se ale zrovna nemusíte ani s bratrem, ani se sestrou, ani s jejich rodinami, je to setkání plné přetvářky a společenských frází, které se dřív nebo později ukáží jako lživé. A co teprve, když se potkáte při té nejsmutnější události, která čeká každou rodinu?

Dědeček je na smrtelné posteli a vy jste se postupně setkali za účelem zkoumání jeho bytu, abyste zjistili, kolik to vynese, až jeho srdce dotluče. Co teprve, když vás u toho nachytá jeho syn, tedy váš otec, a oznámí vám, že děda má ještě poslední přání. Chce jet s rodinou k moři, protože ho ještě nikdy neviděl.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix natočil film o slavném zpěvákovi s Tourettovým syndromem, který baví celý internet

Co když ale nakonec umře v cizině? Co když ho nikdo nepojistí? Co když máte s bratrem jiné politické názory? Co když je vaše ségra biomatka? Co když si vaše manželky závidí? Co když se roky navzájem pomlouváte a víte to o sobě? A co když se navíc vlastně milujete, protože jste rodina?

Vidíte, a právě o tom všem jsou Hádkovi. Komedie, ve které si zahráli Sandra Nováková, Jakub Prachař, Jitka Čvančarová, Hynek Čermák, Ondřej Pavelka a Lucie Polišenská. Film má 95 minut a uživatelé ČSFD ho ohodnotili 57 %. Filmoví kritici byli kapánek štědřejší, ale možná je okouzlil fakt, že se Sandra Nováková a Vojtěch Moravec na slavnostní premiéře v pražské Lucerně vzali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nová hororová komedie boduje na Netflixu a baví diváky. Po dlouhé době povedený film, říkají

Již zmíněný Moravec o snímku řekl: „Hádkovi by měla být komedie plná všech emocí. Postavy se navzájem milují a současně se nemohou vystát. Diváci budou mít chuť většinu postav uškrtit a některé hned potom obejmout. Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili.“

Jeho žena hned poté trefně dodala: „Každý z nás někoho takového v rodině má, kdo se vždy chce o něčem hádat. A všichni tak nějak věříme a doufáme, že to nejsme my.“

Manželé mají na kontě také komedii Matky, která sice na ČSFD nedosáhla ani na průměr, nicméně na Netflixu slušně zabodovala. Jsme tedy zvědaví, jak si teď povedou Hádkovi.

S povedenou rodinkou se budete moci hádat, milovat i usmiřovat 24. dubna. Na Netflixu!

Zdroj: Bontonfilm, wikipedia, totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.