Guillermo del Toro na Netflix míří s adaptací hororu o jednom z nejslavnějších monster za posledních 200 let

Foto: Jason Schmidt/NETFLIX

Guillermo del Toro si z posledního ceremoniálu Cen Akademie odnesl sošku Oscara za animovaný celovečerní film Pinocchio a nyní se chystá na další hraný kousek. Tentokrát se zaměří na jedno z nejslavnějších monster, kterým není nikdo jiný než Frankenstein.

Mistr hororu Guillermo del Toro, který se na Netflixu loni blýskl svým Pinocchiem a Kabinetem kuriozit, pracuje na scénáři hraného filmu Frankenstein. I když ještě nebyla žádnému herci oficiálně nabídnuta role, podle zdrojů magazínu Deadline se režisér a scénárista setkal s Andrew Garfieldem, Oscarem Isaacem a Miaou Goth, aby se dohodli na spolupráci.

Del Toro už na románu z roku 1818 od anglické autorky Mary Shelley pracuje několik let. Film zaměřený na tento ikonický příběh chtěl natočit už dlouho a nyní se k němu schyluje.  Frankenstein je totiž součástí filmařovy několikaleté smlouvy s Netflixem, kde má del Toro několik dalších projektů v různých fázích vývoje.

Zatím není známo, zda bude jeho verze dobovým snímkem nebo bude zasazena do moderní doby. Kdo by hrál doktora Frankensteina nebo jeho výtvor, zatím také není známo.

Zdroje: Deadline, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.