Česko-slovenský propadák boduje na Netflixu. Na ČSFD přitom získal pouhých 33 %

Eva Lenská
Foto: Falcon

Česko-slovenská komedie V létě ti řeknu, jak se mám měla na Netflixu premiéru 8. března a kupodivu okamžitě zabodovala a dostala se do TOP 10 Nejsledovanějších filmů. Jak je to vůbec možné, když na ČSFD byl film v mnoha případech označen za odpad? Možná za to může zvědavost nebo oblíbená autorka Eva Twardzik Urbaníková, která napsala knižní předlohu i scénář.

Populární slovenská spisovatelka Eva Twardzik Urbaníková se ve svých knihách soustředí především na vztahy, milostné problémy a romantiku. O čem tedy snímek, který uživatele Netflixu tak zaujal, je? O láskách, nevěrách, tajemstvích a lžích.

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně, která žije jen pro rodinu, její manžel Martin věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana, rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem. Další z party Ela je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem a jejich dvojčaty, no jen do doby, než se nečekaně objeví její bývalá láska David.

Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa, který se po rozvodu s Věrou podruhé oženil s mladší Broňou. Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra a chce svého muže opustit v čase předvolební kampaně…

Komedie V létě ti řeknu, jak se mám sklidila na ČSFD pouhých 33 % a Rimsy, jeden z uživatelů, ve své recenzi uvedl: „Film vykazuje množství naprosto nepochopitelných řemeslných i scenáristických selhání, kvůli nimž je jeho sledování bolestným utrpením… Drtivá většina zápletek proto přešlapuje na místě, postavám není dopřán téměř žádný vývoj, ale přesto má divák velké problémy se ve vztahové síti, absolutně prosté čitelných motivací i vazeb, vůbec zorientovat. A dadaistické proklamace jako „Moje postel, vaše postel, tvůj rozvod, náš rozvod!“ tomu rozhodně nepomáhají. Prostě plnotučný odpad, nic jiného.“

Co říci na závěr? Uživatelé Netflixu opět překvapili. Film zabodoval stejně jako tuhle nepovedená Láska na špičkách s půvabnou Vicou Kerekes. Nicméně pravdou je, že pokud si něco hodně lidí pustí, tak to pořád ještě neznamená, že se jim to líbilo.

Zdroj: ČSFD, moviezone

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.