Epické finále Posledního království se blíží. Trailer ukazuje nelítostnou bitvu za sjednocenou Anglii

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Už příští měsíc se dočkáme epického finále příběhu Uhtreda z Bebbanburgu v podobě filmu Poslední království: Sedm králů musí zemřít (The Last Kingdom: Seven Kings Must Die). Původní seriál se ukázal být neuvěřitelně populárním a umístil se na 14. místě v žebříčku nejstreamovanějších originálních pořadů roku 2022.

Film Poslední království: Sedm králů musí zemřít bude zakončením seriálu Poslední království (The Last Kingdom), který je adaptací série Saských příběhů od Bernarda Cornwella. Netflix převzal seriál od BBC poté, co ho rozhlasová a televizní společnost po dvou řadách zrušila. Platforma s BBC spolupracovala již dříve, neboť seriál distribuovala mimo Velkou Británii. Vznikly tak další tři řady, které budou završeny filmem.

Ve filmu Poslední království: Sedm králů musí zemřít musí Uhtred znovu projíždět rozvráceným královstvím s několika oblíbenými vracejícími se postavami seriálu. Po smrti krále Edwarda se rozpoutá boj o korunu, v němž o moc soupeří dědicové a útočníci. Když se objeví aliance, která žádá Uhtreda o pomoc, stojí válečník před volbou, zda ochránit ty, na kterých mu záleží nejvíce, nebo se bude hnát za svým snem o sjednocení Anglie.

V rozhovoru pro Variety hvězda seriálu a výkonný producent Alexander Dreymon prohlásil: „Bylo mi nesmírnou ctí podílet se na vyprávění tohoto příběhu po celá ta léta. Jako herec jsem měl tu čest hrát Uhtreda, což pro mě bylo velkou výzvou a zadostiučiněním. Pověsit Uhtredův meč na hřebík po natáčení Sedmi králů mi paradoxně přišlo těžké. Přestože vím, že náš příběh dospěl ke svému konci.“

Jeho postavě se ve filmu děje spousta nepěkných věcí, což komentoval v rozhovoru pro BACKSTAGE „Hrajete jednu a tu samou postavu, a když už jednou vidíte, jak vaší milé uříznou hlavu a hodí ji na vás. Kam se pak máte posunout? Je to tak šílené, že se vám to rozleží v hlavě. Uhtredovi se ale přes to dějí další a další hrozné věci.“

Herec, který se vyzná v bojových uměních, se na natáčení poctivě připravoval a snažil se udržet ve skvělé fyzické kondici. Během natáčení však nešlo vždy vše podle plánu, takže například kopl svého protivníka do obličeje a málem mu zlomil nos. Událost, která se stala ke konci natáčení první řady, se mu vryla do paměti. Srdce mu tehdy divoce tlouklo, adrenalin stoupal a on doufal, že bude jeho herecký kolega v pořádku. Ten z toho naštěstí vyvázl a neutrpěl žádné vážné zranění.

Kromě fyzického aspektu seriálu si herec užíval jízdu na koni jménem Pedro. Dle svých slov se cítil jako teenager, který neustále zkouší své limity.

Film Poslední království: Sedm králů musí zemřít bude mít na Netflixu celosvětovou premiéru už 14. dubna. Stejně jako pět řad seriálu bude dostupný v původním znění s českými titulky.

Zdroje: What’s on Netflix, Variety, BACKSTAGE, EXPRESS.UK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Boris Fučík

    The best series in the last 15 years. .. What I have seen, I am already looking forward to the premiere on 4/14/2023..Uhtred is immortal.