Film plný erotických scén nejdřív točit nechtěla. Za snímek o Viagře a vážné nemoci Anne Hathaway nakonec sklidila chválu

Tereza Pulgretová
Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Někteří ho považují za průměrný film, další za top romantickou komedii, jiní za propadák. Ať už je to jakkoliv, snímek Láska a jiné závislosti v sobě skrývá víc než jen otřepané fráze a očekávaný šťastný konec. Pro všechny milovníky romantiky je nyní tento dojímavý film natočený podle skutečných vzpomínek prodejce Viagry dostupný na Netflixu.

Když v roce 2010 spatřila komedie Láska a jiné závislosti světlo světa, názory kritiků se různily. Do propadliště stovek romcomů se ale snímek nepropadl a i třináct let poté se svým netypickým příběhem a výstižnými dialogy drží v paměti diváků.

Ačkoliv story o prodavači farmaceutických prostředků nemusí nejdřív znít úplně lákavě, v polovině 90. let, do kterých je děj filmu zasazen, bylo toto téma velmi relevantní. A tak se režisér Edward Zwick inspiroval a z knižních vzpomínek Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman od Jamie Reidyho udělal filmovou adaptaci.

Na plátně se jako protagonisté objevují Jake Gyllenhaal (Jamie) a Anne Hathaway (Maggie), mezi kterými je více chemie než ve všech lécích, které hercova postava vnucuje doktorům. Umělci si spolu totiž nezahráli poprvé, diváci je už předtím mohli vidět v oceňovaném dramatu Zkrocená hora (2005). A přesto, že si nebyla úspěšná hollywoodská herečka rolí zprvu jistá, nakonec ústřední dvojici za výkony nominovali na Zlatý glóbus.

Na natáčení se pár velmi pečlivě připravoval. V případě Hathaway to znamenalo i spolupráci s profesionální herečkou, která trpí Parkinsonovou chorobou. Postava šestadvacetileté Maggie je totiž v počátečním stádium této zákeřné nemoci.

Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Jamieho nejtěžším úkolem se tak rázem stává nikoliv přesvědčit ostatní, aby si kupovali právě vyvinutou Viagru, ale dokázat svoji odtažité přítelkyni, že láska i hory přenáší. Nezávislá Maggie totiž ví, že jednou bude Jamieho velmi potřebovat.

Zdroje: ČSFD, The Sydney Morning Herald

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.