Když se jeden den života rovná celému roku. Na Netflix míří italské komediální drama Času dost

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Za pár dní vstoupí na Netflix italské komediální drama Času dost (Still Time), které pojednává o beznadějném workoholikovi a hodnotě času. Bude se jednat o filmový kousek, ve kterém se mnozí z nás úplně poznají. 

Zápletka filmu Času dost se zaměřuje na téma, které je v dnešní moderní, zběsilé době velmi probírané, a to čas. Dante, muž s vysokými pracovními ambicemi, žije se svou partnerkou Alicí, umělkyní toužící po úspěchu. Do té doby pohodový pár se dostává do krize v momentě, kdy Alice přestává akceptovat šílené tempo svého přítele. Ten neustále pracuje a není schopen se zastavit. Díky tomu nabyla dojmu, že jí nevěnuje náležitou pozornost.

Jednoho dne se však Dante probudí a uvědomí si, že se neprobudil do dalšího dne, ale přesně o rok později. Dostává se tak do časové spirály, ve které každý nový den odpovídá přesně jednomu roku jeho života. Cílem snímku je, aby se diváci zamysleli nad hodnotou času a tím, jak ho tráví.

Filmová novinka režiséra Alessandra Aronadioa byla poprvé představena vloni na filmovém festivalu v Římě. Jedná se o remake australského snímku Zkrať to, zlato režiséra Johna Lawsona z roku 2021. V tomto filmovém kousku ovšem nebyla hlavní postava workoholik, ale nepředstavitelný lenoch. Hlavních rolí se ve filmu Času dost zhostili Edoardo Leo a Barbara Ronchi.

Film bude možné vidět na Netflixu už 16. března, kde bude dostupný v italském znění s českými titulky.


Zdroje: Netflix, tuttotek, KINOBOX.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.