Herci, kteří nesnáší své filmy: Channing Tatum dokonce chtěl, aby jeho postava ve filmu co nejdřív zemřela

Michaela Pašková
Foto: Bonton

Nejspíš každý fanoušek filmu má oblíbeného herce, u kterého se mu okamžitě vybaví skvělé výkony, nad nimiž zůstává rozum stát. Milujeme jejich role, dokážeme odříkat repliky do posledního slovíčka a určitým způsobem také fascinovaně sledujeme, jak naši oblíbenci klopýtají a selhávají.

Kariéru našich hereckých favoritů pozorně sledujeme a obvykle dokážeme říci, kdy někdo podal špatný výkon. Když k tomu připočteme fakt, že mnohdy samotní herci své role vyloženě nesnáší, máme o zábavu postaráno. Nejedenkrát se ale stalo, že negativní vyjádření celebrity o filmu nebo roli ze snímku nakonec udělalo kultovku.

Robert Pattinson

Je těžké tomu uvěřit, ale od posledního dílu Twilight ságy uplynulo už více než deset let. Díky tomuto rozsáhlému projektu dosáhli představitelé postav věčné slávy. Nicméně Robert Pattinson při různých příležitostech několikrát přiznal, že svou postavu Edwarda Cullena vyloženě nesnášel. „Čím víc jsem četl scénář, tím víc jsem toho kluka nenáviděl. Takže jsem ho tak i hrál, jako maniodepresivního člověka, který nenávidí sám sebe,“ zmínil v rozhovoru pro magazín Empire.

Foto: Summit Entertainment

Protože je zatím posledním hercem, který si oblékl plášť Bruce Waynea v sérii o Batmanovi, dostal opět i příležitost vrátit se v rozhovoru s magazínem GQ ke své ikonické roli. Přiznal, že ani samotnému studiu se nelíbilo jeho pojetí Edwarda Cullena.

„Vzpomínám si, že tam byla scéna, kdy Edward poprvé představuje Bellu své rodině. V ten den mě nečekaně navštívili můj agent a manažer, a tak jsem se s nimi normálně pozdravil, protože jsem si prostě myslel, že je všechno v pořádku. A pak mi u oběda řekli, že ať už jsem dělal cokoli, po obědě musím udělat pravý opak, jinak mě do konce dne vyhodí,“ řekl. Výsledkem nečekané návštěvy bylo, že se onen den dokázal aspoň trošku usmát.

Channing Tatum

Už několikrát se Channing Tatum nechal slyšet, že nenáviděl účinkování ve filmech G. I. Joe. Redakce Vanity Fair ho dokonce přiměla podstoupit test na detektoru lži, kde přiznal, že se téměř tucetkrát pokoušel vyhnout účinkování v prvním filmu. I přes své opovržení byl však donucen hrát v obou dílech.

„První díl jsem sedmkrát odmítl, ale měli jsme smlouvu, takže jsem ho natočit musel. Ten druhý jsem samozřejmě taky nechtěl dělat,“ prohlásil a potvrdil, že požádal o to, aby jeho postava byla v prvních deseti minutách druhého dílu G. I. Joe 2: Odveta zabita. Svého rozhodnutí rozhodně nelituje.

Foto: Paramount Pictures

Jako mladý herec podepsal smlouvu na tři filmy, aniž by předem věděl, jaké budou. Protože byl tehdy ještě nezkušený, zněla mu nabídka úžasně a bezmyšlenkovitě souhlasil. Čas plynul, budoval si vysněnou kariéru a bral role, které ho určitým způsobem zaujaly. Jednoho dne se mu však studio ozvalo, že má pro něj film a pošle mu scénář. Byl to G. I. Joe.

„Miluji G. I. Joe. Zeptal jsem se jich, jestli můžu hrát postavu Snake Eyes a oni na to, že ne, že budu hrát G. I. Joe. Scénář nebyl dobrý a já nechtěl hrát v v příběhu, kterého jsem byl fanouškem už od dětství a díval se na něj každé ráno. Zaprvé jsem nechtěl točit něco, co bylo špatné a zadruhé jsem prostě netušil, jestli chci být zrovna G. I. Joe,“ dodal.

Megan Fox

V roce 2007 přišel do kin film Transformers, díky kterému Megan Fox získala pozornost a ze dne na den se stala sexsymbolem. Přestože od své ikonické role prožívá zářivou kariéru a z nejrůznějších důvodů pravidelně plní titulky novin, nevzpomíná na Transformers zrovna v dobrém.

Není fanouškem svého výkonu a za příčinu označila režiséra Michaela Baye. Dle jejího vyjádření bylo jejím jediným úkolem být neustále sexy. Přestože se snažila předvést herecký výkon, za který by se nemusela stydět, byla režisérem neustále upozorňována na to, že stačí, když bude prostě vypadat dobře.

Foto: DreamWorks Pictures & Paramount Pictures

„Je jako Napoleon a chce si vytvořit pověst choromyslného, nechvalně proslulého šílence. Chce být při natáčení jako Hitler, a také jím je,“ uvedla v rozhovoru pro magazín Wonderland. Protože svým prohlášením Megan Fox způsobila pozdvižení, stáhla ho s tím, že se jednalo o spravedlivý hněv, který ale neměl být nikdy zveřejněn.

To by ale nebyl Michael Bay, aby si do ní nerýpnul nazpátek. Poměrně rozhořčeně v rozhovoru pro magazín GQ v roce 2011 řekl: „Neublížilo mi to, protože vím, že to je prostě Megan. Miluje, když se jí dostává pozornosti,“ okomentoval a pokračoval sarkastickým výsměchem jejím poznámkám. „Je mi to líto, Megan. Omlouvám se, že jsem tě donutil pracovat dvanáct hodin. Omlouvám se, že tě nutím, abys přišla včas. Filmy nejsou vždycky hřejivé a příjemné.“

Všechny tři filmy jsou dostupné na Netflixu v původním znění s českými titulky.


Zdroje: WENN, GQ, Vanity Fair, Wonderland, Empire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.