Na Netflix míří nová česko-slovenská komedie plná lechtivých scén. Diváci ji označili za odpad

Eva Lenská
Foto: Falcon

Na Netflix zavítá česko-slovenská komedie V létě ti řeknu, jak se mám, která měla premiéru v kinech zhruba před rokem. Pokud máte rádi knihy Evy Twardzik Urbaníkové, tak vám možná kápne do noty. V takovém případě ale nečtěte recenze, které doporučují zůstat raději u knihy. Lidé však mají různý vkus a obsazení je poměrně fajn. Horší už je to se zápletkou…

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jen do doby, než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník).

Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodu s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně…

Eva Twardzik Urbaníková je poměrně oblíbená autorka a na její knihy se obvykle v knihovnách čekají fronty. Nicméně by se raději neměla dávat dohromady s režisérkou Martou Ferencovou, protože pak vznikají samé propadáky. Dámám se totiž nepovedly ani komedie Příliš osobní známost a Všechno nebo nic, která byla ještě alespoň trochu koukatelná.

Snímek V létě ti řeknu, jak se mám vážně v kinech nezabodoval. Na ČSFD dostal hodnocení 34 % a byl hojně označován za odpad. Uživatelé Netflixu však mohou zareagovat úplně jinak. Vždyť Láska na špičkách, která si vysloužila hodnocení 41 %, se na Netflixu dlouhou dobu držela v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Je ale pravda, že pokud si něco hodně lidí pustí, neznamená to, že se jim to líbilo.

Tohle dílko je navíc plné lechtivých scén a přitažlivých hereček. To by přece mohlo zafungovat. Nicméně Rumunka Dana Rogoz je nejen sexy, ale i nebezpečná. Během natáčení dala dvěma hercům do zubů a jednomu dokonce natrhla ret. Tak pozor na ni!

Nepříliš podařenou komedii V létě ti řeknu, jak se mám najdete na Netflixu 8. března.

Zdroj: Falcon, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.