10 nejhorších filmů na Netflixu podle Čechů a Slováků

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Čas od času se prostě něco nepovede a kromě veleúspěšných filmů Netflix nabídne i propadáky a přešlapy. Jestli vyhledáváte bizárky, film do pozadí nebo přímo kulturní dno, filmy z tohoto žebříčku jsou aktuálně dostupné ke zhlédnutí!

Netflix je v dnešní době známý pro kvalitní počiny jako Squid Game, Dahmer nebo Wednesday, ale existují i tmavá zákoutí, kde se nachází to nejhorší, co filmový průmysl nabízí. Od komedií k hororům, jakýkoliv žánr je možný zpackat.

Proti gustu žádný dišputát, nicméně pojďme si představit deset nejhorších filmů, které můžete nyní zhlédnout na Netflixu, společně s hodnocením z Československé filmové databáze (ČSFD). 

GAME OVER, MAN!

Trojice sympatických herců ze sitcomu Workaholics jsou uklízeči, ale sní o vydání úspěšné počítačové hry. V jeden den se však ocitnou v situaci jak ze Smrtonosné pasti a budovu, kde se nachází napadnou teroristé. Akční komedii GAME OVER, MAN!, kterou diváci popisují jako „tak blbý, až vtipný”, ohodnotili 48 %.

Rebirth

Rebirth je thriller o bankéřovi Kylovi, který nabízí lidem hypotéky. V jeho stereotypním životě ho v jeden den překvapí dávný přítel Zack, který mu nabídne zúčastnění se seberealizačního kurzu Rebirth. Dle internetu se víkend jeví jako možnost nové příjemné zkušenosti, ale po příjezdu zjistí, že jde spíš o labyrint otázek a úkolů. Horor na motivy multi-level marketingových firem ve stylu Avon nebo Herbalife se může chlubit hodnocením 44 %.

Šesterčata

Šesterčata (Sextuplets) vypráví příběh o nastávajícím otci Alanovi, který hledá svou biologickou matku a zjistí, že má dalších pět sourozenců narozených ze stejného těhotenství. Pokusí se je vystopovat, než se mu narodí jeho vlastní dítě. Nejprve se setkává se svým bratrem Russellem a následně s dalšími sourozenci. Dawn je striptérka, která si odpykává trest v ženské věznici, Ethan je podvodník, který se obléká a mluví jako pasák ze 70. let, Jasper má zrzavé vlasy a světlejší pleť a „Baby Pete“ trpí obrnou. I když hlavní herec odvážně ztvárnil všech šest rolí, film zjevně neuchvátil a je hodnocen 43%.

Čas na sebe

Čas na sebe neboli Me Time je také filmem z roku 2022. Oblíbené komediální duo se zde představí v příběhu o Sonnym, otci v domácnosti, který poprvé po letech získává, když je jeho žena s dětmi pryč, „čas na sebe“. Po letech se schází se svým bývalým nejlepším kamarádem Huckem na divoký víkend, který mu málem převrátí život naruby. Dle kritiků nejhorší film Marka Wahlberga a nejhorší film Kevina Harta si vysloužil 45 %, snad pro came legendárního zpěváka Seala…

V Bublině

V Bublině aneb The Bubble je film ve kterém hrají hvězdy jako Karen Gillian, Pedro Pascal, Leslie Mann nebo David Duchovny. Děj se točí kolem skupiny herců a štábu, kteří snaží natočit akční trhák Cliff Beasts 6: The Battle for Everest: Memories of a Requiem. Do cesty jim však vstupuje pandemie Covid-19 a karanténa. Komedie je údajně inspirována skutečnou inscenací „Jurský svět: Dominion“, která se potýkala s četnými odklady souvisejícími s pandemií, kvůli nimž museli herci zůstat ve Spojeném království několik měsíců. Přes snahu zparodovat Hollywood a obecně americkou společnost, divákům prostě komedie nepřišla vtipná a zasloužila si 40 %.

Královské zacházení

Královské zacházení nebo The Royal Treatment je romantický film z roku 2022. Arogantní princ Tomas království Lavánie potká hezkou, milou a hlavně chudou dívku Izzy. Shodou náhodou obyčejná kadeřnice dostane nabídku pracovat na svatbě samotného prince. Dvojice se znovu potkává a začíná chemie. Jak příběh skončí snadno uhodnete i bez toho, abyste viděli všechy filmy Rosamudy Pilcher. „Velmi originální rom-com” si vysloužila 43 %.

Texaský masakr motorovou pilou

Texaský masakr motorovou pilou z tohoto roku vypráví příběh partičky influencerů vypravujících se do Texasu. Jak se však mladiství poperou s takzvaným vrahem Leatherface a jak se toto pokračování popere s kultovním originálem z roku 1974? Výsledek je ohodnocen 44 %.

Čára 2

Čára 2 (Tall Girl 2) navazuje na děj předchozí jedničky o středoškolačce, jejíž hlavním problémem je její výška 187cm. A kolem toho se vlastně točí celý film, jenž je klasickým příkladem romantické komedie pro teenagery. Samozřejmě se nedalo čekat, že film pro mladistvé bude nést nějaké hluboké poselství, ale zvládnout podporovat nebo se zosobňovat s bohatou rozmazlenou slečnou, očividně dalo publiku zabrat a film se na ČSFD pyšní 42 %.

Chvění 5: Pokrevní linie

Chvění 5: Pokrevní linie pokračuje dalším filmem ságy o lovci příšer, tedy přesněji, graboidů. Nyní se objevujeme v Africe opět na stopě megačervů, kteří ohrožují obyvatelstvo. Pro milovníky béčkových (až déčkových…) hororů povinnost, nicméně film typu horůrku, který potkáme v televizích ve tři ráno, získal 45 %.

Mercy

Mercy je thriller z roku 2016. Na první pohled se zdá zajímavý pro svůj děj – čtyři bratři, kteří spolu nevycházejí dobře, navštíví svoji umírající matku na smrtelné posteli. Té je nabídnut lék, který jí podle tajemného muže ukončí utrpení. Jak večer plyne, začínají hádky mezi rodinnými příslušníky a zničehonic se do domu začnou dobývat členové jakési sekty. Maskovaní muži na trávník před domem vypálí nápis „Mercy”, dozvídáme se o tajemném černém pytli, ve tmě je najednou někdo zastřelen a je tu druhý den – tedy vlastně ten první. Nyní nám je ukázán děj z nové perspektivy. Znalci rádoby alternativních hororů si pochutnají, nicméně na ČSFD je film hodnocen 38 %. 

Češi a Slováci na ČSFD to vidí takto, ale jak to vidíte vy? Podělte se s námi o svoje filmy, které byly nesnesitelné nebo i o své „guilty pleasures”.

Zdroje: Autorka článku, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.