Nový severský film se přes víkend stal hitem Netflixu. Norsko má svou vlastní Godzillu

Foto: Netflix

Na Netflix 1. prosince dorazil norský film trol a okamžitě se během víkendu vyšplhal ve sledovanosti v České republice na první místo v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Severská příšera se v něm hodlá ničit vše, co se jí postaví do cesty.

Film Trol sleduje probuzení prastaré bestie a také podivnou skupinku hrdinů se znalostmi lidové historie, kteří společně musejí zastavit smrtícího trola, který se pomalu přesouvá z odlehlých hor směrem k Oslu.

Folkový horor pochází od norského režiséra Roara Uthauga , který je známý svými dřívějšími projekty, jako je katastrofický film z roku 2015 Vlna nebo akčním thrillerem Tomb Raider z roku 2018 s Alicií Vikander jako Larou Croft v hlavní roli.

Foto: Netflix

Trol je napsán norským scenáristou a dramatikem Espenem Aukanem, který dříve pracoval na televizních seriálech jako The Games a hororových filmech jako Vikingulven a Wettlaufer’s Widow. Producenty filmu jsou pak Espen Horn a Kristian Strand Sinkerud, kteří také produkovali dřívější film Netflixu, Kadáver.

Foto: Francisco Munoz/Netflix

Už po prvních dnech na Netflixu se Trol vyšplhal na nejvyšší příčku ve sledovanosti. V České republice je aktuálně na prvním místě. Na ČSFD má norský snímek ovšem pouhých 56 %, mnoho diváků na sociálních sítích ho však komentuje jako příjemnou oddechovku, která je, většinu času bavila. Ačkoliv očekávání od něj byla rozhodně větší.

Zdroje: Autorka článku, ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.