Nový český film boduje na Netflixu. V kinech diváky přitom vůbec nezajímal

Foto: Bontonfilm

Někdy to trvá celkem dlouho, než se české filmové novinky objeví online, jindy je to poměrně rychlé. Podobně je na tom i česká novinka, která v kinech téměř nikoho nezajímala. Na Netflixu se jí ale celkem daří.

Snímek Slovo sleduje příběh manželů Václava a Věry, kteří si dali slovo, že budou stát vždycky při sobě a nikdy nepřekročí své morální hranice. Doba kolem roku 1968 ale vystavuje jejich vzájemný slib těžkým zkouškám. Když Václav odmítne vstoupit do komunistické strany, ohrozí tím nejen svou kariéru, ale i vztah se svou ženou. Ustojí to?

V hlavních rolích se objevili Martin Finger, Gabriela Mikulková, Jenovéfa Boková, Boleslav Polívka, Vladimír Polívka, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková a Taťjana Medvecká

TAKÉ JSME PSALI: 4 české filmy, které míří na Netflix: Nebude chybět komedie ani snímek pro celou rodinu

Film Slovo byl do kin uveden 15. září. Podle informací Filmtoro se na něj na velké plátno přišlo ale podívat pouze kolem 3 tisíc diváků. Nyní od 29. listopadu, tedy pouhých 75 dní po uvedení v kinech, zkouší své štěstí na Netflixu.

Aktuálně je film na Netflixu na 4. místě mezi TOP 10 nejsledovanějšími filmy. Předběhl dokonce fantasy novinku s Jasonem Momoou Snivokraj i druhou českou novinku Promlčeno. Na ČSFD má Slovo 57% hodnocení.

ČTĚTE TAKÉ: Český film dobývá Netflix. Jeho temné téma zasáhlo diváky i samotné herce

Zdroje: Netflix, ČSFD, Filmtoro

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.