4 české filmy, které míří na Netflix: Nebude chybět komedie ani snímek pro celou rodinu

Eva Lenská
Foto: Falcon

Máte rádi české filmy? V tom případě vám Netflix udělá radost, neboť si pro vás připravil hned čtyři zajímavé kousky. Můžete se těšit na drama, potrhlou komedii nebo snímek, který pobaví vás i vaše děti. 

Večírek

Na jednom večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu nevinného škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

V hlavních rolích: Tatiana Dyková, Jiří Langmajer, Karel Roden, Marek Taclík, Nela Boudová a Miroslav Vladyka

Na Netflixu 6. prosince.

Slovo

Snímek sleduje příběh manželů Václava a Věry, kteří si dali slovo, že budou stát vždycky při sobě a nikdy nepřekročí své morální hranice. Doba kolem roku 1968 ale vystavuje jejich vzájemný slib těžkým zkouškám. Když Václav odmítne vstoupit do komunistické strany, ohrozí tím nejen svou kariéru, ale i vztah se svou ženou. Ustojí to?

V hlavních rolích: Martin Finger, Gabriela Mikulková, Jenovéfa Boková, Boleslav Polívka, Vladimír Polívka, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková a Taťjana Medvecká

Na Netflixu 29. listopadu.

Bourák

Ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky, se místo nich vyrojily herny, kasina a šlapky. V  jednom z těchto podniků pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctiletá holka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plný zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si Bourák. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, kterej žere rock and roll a nemá vkus na baby. Když za matkou začne pálit místní gangster, Kamile dojde, že musí zasáhnout, nebo se to všechno už úplně po*ere.

V hlavních rolích: Ivan Trojan, Kristýna Boková, Veronika Marková, Jiří Macháček, Kryštof Hádek a Petra Nesvačilová

Na Netflixu 1. prosince.

Tady hlídáme my

Ivan a Julie, známí z filmu Tady hlídám já, si po svatbě si pořídili penzion v srdci malebné Šumavy, kam se nastěhovali s Juliinou šestnáctiletou dcerou Kačkou a jejím psem Hugem. Manželé se však především snaží o potomka a provoz penzionu zanedbávají. Ten pomalu krachuje, nicméně Kačka rozhodne, že z něj udělají pension pro psy a jejich páníčky. Mohlo by se blýskat na lepší časy, ale malérům ještě není konec. Julii postřelí na lovu plukovník ve výslužbě a Hugo neví, jak získat srdce nafoukané jezevčice Aishi. Pak je tu ještě zamilovaný Kuba a Lída obviněná z výroby drog. Podaří se Kačce a Hugovi nakonec zařídit, aby všechno dobře dopadlo?

V hlavních rolích: Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Veronika Divišová, Pavel Nový, Nela Boudová, Martin Maxa a Štěpán Tuček

Na Netflixu 8. prosince.

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.