TOP 6 rodinných filmů, které vás naladí na Halloween, aniž by byly děsivé

Elisabeth Francová
Foto: Scott Yamano/NETFLIX

Halloween je za dveřmi, chcete si pustit něco duchařského, ale co když nemáte rádi horory? Nebo hledáte film, na který můžete bez obav sledovat s dětmi? Následující tipy vám pomohou naladit se na halloweenskou atmosféru zcela bez děsu a strachu.

Hubieho Halloween 

Hubie Dubois (Adam Sandler) tráví každý Halloween ve městě Salem snahou chránit obyvatele města. Navzdory lásce ke všemu děsivému je Hubie nejbázlivější člověk ze všech. Celé město si z něj proto dělá legraci. Letos se však objeví opravdové nebezpečí – uprchlý pacient místní psychiatrické léčebny. Hubie musí ve městě sjednat pořádek a u toho ještě stihnout získat srdce krásné Violet Valentine (Julie Bowen).

Prokletí městečka Bridge Hollow

Gordonova rodina se právě přestěhovala z New Yorku do malého městečka Bridge Hollow. Místní lidé zbožňují Halloween a nešetří na oslavách a dekoracích. Bohužel otec rodiny Howard Gordon (Marlon wayans) Halloween nesnáší a považuje ho za hloupost. Svůj přístup ale bude muset přehodnotit. Když čtrnáctiletá dcera Sydney (Priah Ferguson) nastoupí na místní střední školu, hned se dozví, že jejich dům není obyčejný dům, ale prokletý. Na Halloween všechny dekorace ožívají a Howard a Sydney musí spojit síly a prokletí zvrátit.

Škola dobra a zla

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha, žijící s nekonvenční matkou se chce stát skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla. Od začátku je ale něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede Lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Objevuje se zde i nebezpečí ve formě neznáme temné postavy, která hrozí, že zničí svět. Dívky čeká boj se zlem i snaha dostat se do správných škol, kam patří. 

Bestiář mladé chůvy 

Středoškolačka Kelly Ferguson (Tamara Smart) prožívala v dětství děsivé noční můry, o kterých byla přesvědčena, že představují skutečnost. Ostatní děti z ní měly legraci, a jak dospívala, na své hrozné sny začala nahlížet jako na výplod dětské fantazie. Je Halloween a Kelly jde místo na večírek hlídat syna šéfové její mámy. Malý Jacob je ale unesen příšerami – a jsou to ty stejné, o kterých si Kelly myslela, že jsou jen výmysly z nočních můr. Na záchranu Jacoba nebude sama, na pomoc přijde další dětská chůva Liz (Oona Laurence), členka tajného klubu chův, které ochraňují děti před příšerami. 

Strašidelné příběhy na dobrou noc

Malý chlapec Alex (Winslow Fengley) je velkým nadšencem do hororu. Dokonce píše i své vlastní příběhy. Rodičům se zdá příliš malý na takovou zábavu a tak Alex slíbí, že skončí a všechny své napsané povídky spálí. Brzy se ale sám ocitne v desivem příběhů. Kvůli porouchanému výtahu je nucen vstoupit do zvláštního bytu, kde bydlí Natacha (Krysten Ritter). Natacha je čarodějnice, která Alexe uvězní a nutí ho, aby jí vyprávěl děsivý příběh každý večer. Krom Alexe je zde zavřená ještě Yasmin (Lydia Jewitt) a ta čarodějnici slouží. Obě děti musí přijít na způsob, jak utéct, ale snadné to rozhodně nebude. 

Krotitelé duchů 

Doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) se po vyhazovu z univerzity vydají poněkud neobvyklou cestou a začnou novou kariéru jako profesionální lovci duchů. Zakázky plní s přehledem, ale jen do doby, než se objeví Dana (Sigourney Weaver). Ta ve svém bytě našla bránu do pekel a lovce čeká spousta práce, aby ochránili svět!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.