Jihokorejská školní romance Holka z 20. století poukazuje na sílu přátelství a nevinnost první lásky

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jihokorejci milují filmy a seriály ze školního prostředí. Prostřednictvím snímku Holka z 20. století se vrátíme do roku 1999 a možná prožijeme i první lásku. Svěží a citlivá romance je určena především náctiletým, ale jistě potěší i nás dříve narozené.

Bo Ra (Kim Yoo Jung) je sedmnáctiletá středoškolačka. Je dobrá v taekwondu a má bystrou a pozitivní povahu. V roce 1999 stojí před nejdůležitějším úkolem svého života, kdy přátelství vítězí nad vším ostatním, dokonce i nad láskou. Její kamarádka Yeon Doo (Noh Yoon Seo) odjíždí do Ameriky na operaci srdce a dá jí velmi důležitý úkol.

Yeon Doo je zamilovaná do Baek Hyun Jina (Park Jung Woo), který má rád basketbal a měří 181 cm. To je asi tak vše, co o něm zatím ví. Touží však zjistit mnohem víc, a právě tím pověří Bo Ru.

Bo Ra je mazaná. Jako členka školního vysílacího klubu ví, že tam chodí i Hyun Jinův nejlepší kamarád Woon Ho (Byeon Woo Seok), od kterého by se mohla ledacos dozvědět. Věci však nejdou podle plánu a dívka najednou s překvapením zjistí, že její vlastní srdce bije mnohem rychleji.

Snímek Holka z 20. století (20th Century Girl) trvá 119 minut a natočila ho jihokorejská režisérka a scenáristka Bang Woo Ri. Na Netflixu je dostupný od 21. října. I s českým dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.