Válečný film, který letos bude bojovat o Oscara, se natáčel na mnoha místech v Česku. Možná i u vás

Foto: Reiner Bajo/Netflix

Román Na západní frontě klid (All Quiet On The Western Front) od německého veterána první světové války Ericha Marii Remarqua, má novou filmovou verzi, která byla již představena na filmovém festivalu v Torontu. Snímek, který bude v říjnu dostupný i na Netflixu, se natáčel v České republice.

Film režiséra Edwarda Bergera, ve kterém se objeví německá herecká hvězda Daniel Brühl, se natáčel mimo jiné i v Česku. Jde o strhující příběh mladého německého vojáka na západní frontě za první světové války. Paul a jeho kamarádi na vlastní kůži zažívají, jak se prvotní válečná euforie mění v zoufalství a strach, když v zákopech bok po boku bojují o přežití.

Natáčení v Česku

Kromě studií na Barrandově a dalších místech v Praze se válečný snímek Na západní frontě klid loni na jaře natáčel asi na dvou desítkách dalších míst v České republice. Mezi ně patří Milovice, Králův Dvůr, hrad Točník, Libušín, Vinařice, Benátky nad Jizerou, Lišany, Chotýšany, Luštěnice a zámky Liběchov a Hořín, Ústí nad Labem, Žatec, Roudnice nad Labem, Buškovice, Postoloprty, Černochov, zámek Brody, zámek Sychrov u Liberce a opatství Chotěšov na Plzeňsku.

Nejde o první verzi románu Na západní frontě klid, která se natáčela v českých lokalitách. I verze z roku 1979 v režii Delberta Manna s Ernestem Borgninem, Donaldem Pleasencem a Ianem Holmem v hlavních rolích se primárně natáčela v Praze a v tehdejším Československu.

Kromě Česka se pak natáčelo také v Německu a v Belgii.

Více o filmu jsme psali ZDE.

Zdroje: Netflix, Kafkadesk, Prague Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Kim Urban

    natáčeno v Milovicích na letišti

    1. Kim Urban

      A kdo je mouchař,tak když se podíváte na výdřevu zákopů, jsou vidět stopy po hartvestoru.

    2. Marta Kratochvílová

      to je výborný, děkujeme za informaci :)