Jeden z největších adeptů na Oscara je nový film s Adamem Driverem. Venku je první upoutávka

Foto: Wilson Webb/Netflix

Bílý šum (White Noise) je film Noah Baumbach natočený podle knihy Dona DeLilla s Adamem Driverem a Gretou Gerwig v hlavních rolích, který už brzy uvedou vybraná kina a také Netflix.

Veselý i děsivý, lyrický i absurdní, obyčejný i apokalyptický Bílý šum dramaticky líčí současnou americkou rodinu a její snahy vyrovnat se s každodenními trabli na pozadí univerzálních záhad lásky, smrti a touhy po šťastném žití v nejistém světě.

Film letos zahájil 79. ročník nejstaršího filmového festivalu na světě – festivalu v Benátkách. Bylo to vůbec poprvé, co festival započal filmem z produkce Netflixu a jde o sedmý ročník, kde jsou uváděny i filmy streamovacích služeb.

Foto: Netflix

Film Bílý šum, který režíroval Noah Baumbach, je založen na stejnojmenném románu Dona DeLilla. Jde o jeden z několika příspěvků Netflixu, které letos soutěží o hlavní cenu Zlatého lva. Baumbachův poslední benátský film Manželská historie (Marriage Story) získal šest nominací na Oscara a výhru pro Lauru Dern.

Foto: Wilson Webb/Netflix

Ve středu ve svém projevu režisér řekl, že četl DeLillův román v 80. letech a pak znovu v roce 2020 a zjistil, že je stále relevantní. O několik týdnů později se svět uzavřel kvůli Covid-19. „Připadalo mi to povědomé, když jsem to znovu četl… Nemohl jsem uvěřit, jak relevantní to bylo,“ uved Baumbach a také řekl, že film je o tom „jak vytváříme rituály a strategie, abychom zabránili nebezpečí a smrti“.

První recenze na Bílý šum jsou z velké části plné nadšení. Podle reakcí na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách to vypadá, že se film přidá k adeptům na Oscara.

Bílý šum bude mít na Netflixu premiéru 30. prosince.

Zdroje: Mezinárodní filmový festival v Benátkách, The Guardian, Netflix, Indie Wire, Digital Spy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.