5 českých filmů, které nově najdete na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Jan Lipovský

Netflix pravidelně přidává i české filmy. Některé jsou nové a jiné už starší, nicméně mezi různými žánry si určitě vybere každý. Pokud náhodou nevíte, co nového z české kinematografie na Netflixu přibylo, máme pro vás několik tipů, kterým byste určitě měli dát šanci.

Kurz manželské touhy

Páry, prahnoucí po návratu vášně a touhy, přijedou na kurz ambiciózního párového terapeuta Mazla (Vojta Kotek), který razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné. Jenže velmi pevné objetí se může snadno proměnit ve škrcení, dušení nebo touhu po vraždě. Zvlášť když se napětí hromadí celé roky. Helena (Lenka Vlasáková) tak dlouho čelí výčitkám svého manžela (Stanislav Majer), že jej tiskne málo, až ho jednou obejme tak pevně, že to vyústí v tragédii.

Jedině Tereza

Meteorolog Tomáš (Igor Orozovič) a Tereza (Veronika Khek Kubařová) spolu chodí už od střední školy. Mohlo by se zdát, že jejich vztah nic neohrozí, jenže Tomáš má atraktivní kolegyni (Emma Smetana) a právě s ní ho Tereza jednoho dne přistihne. Ačkoli by jí tu choulostivou situaci mohl celkem racionálně vysvětlit, nemá šanci. Tereza mu vzkáže, aby se sbalil a odstěhoval. Tomáš se ji snaží získat zpět, ale neví, jak na to. Jeho kamarád Karel (Matouš Ruml), milovník filmů, mu poradí, aby se inspiroval velkými romantickými gesty ze známých filmů.

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT

V bláznivé akční komedii se na dobrodružnou cestu za nečekanou výhrou vydají předposlední český akční hrdina Milan (Albert Čuba), citlivá duše, prokletý básník a řidič tramvaje David Votrubek (Štěpán Kozub), orgán městské policie Robert (Robin Ferro), a snaživý, ale průměrný herec Herbert (Vladimír Polák). Stanou se z nich přátelé nebo rivalové? Najde David po cestě ztraceného otce, Robert lásku a sebevědomí, Milan Indulonu a slávu, a Herbert vytoužené angažmá? Po jejich miliónové výhře navíc prahne i někdo jiný.

David

Dvacetiletý, lehce mentálně postižený David (Patrik Holubář) žije s rodiči (Alena Štréblová, Ondřej Pavelka) v Ústí nad Labem. Jednou večer tajně opustí domov a s několika stovkami v kapse odjede do Prahy, kde žije jeho bratr (Mikuláš Čížek) se svou přítelkyní. Sám se pohybuje městem a nikdo si ho nevšímá. Tráví čas v metru, v tramvajích nebo na nádraží. Stále více na něj doléhá deprese, s níž se neumí vyrovnat. Zpočátku nevinný výlet se brzy promění v psychedelickou pouť plnou podivných rozhodnutí, nečekaných situací, sexuálních zážitků i zkušeností, které se pohybují na tenké hranici života a smrti.

Smečka

Šestnáctiletý David Svoboda (Tomáš Dalecký) přichází do hokejového klubu Vlci, kde jsou hoši vychováváni podle zákona síly. Ačkoli se může zdát, že má sladký život, neboť má krásnou přítelkyni (Anastázie Chocholatá) a rodiče ho ve všem podporují, dolů ho sráží cukrovka. Mezi mladé sportovce nezapadne a brzy se stane obětí šikany. Zákeřní Vlci se nespokojí pouze s posměchem a bitím, začnou Davida ponižovat i na sociálních sítích. Když se brankář Miky začne zajímat o jeho dívku, přeteče poslední kapka. Začíná komplikovaný boj o přežití.

Zdroj: ČSFD, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.