Nejdražší film Netflixu byl sestříhán na mobilu. Do Prahy se jeho tvůrci jen tak nevrátí: 6 zajímavostí o filmu The Gray Man

Foto: Netflix

Akční film The Gray Man patří nyní k nejsledovanějším filmům na Netflixu, a to i přes to, že recenze kritiků ho považovaly spíše za zklamání. Diváci v Česku se na něj rádi podívají i kvůli tomu, že se z části natáčel v naší vlasti.

I když The Gray Man nemusí být nejlepším dílem bratrů Russoových, nelze popřít, jak jsou ambiciózní a vášniví, což je z produkce filmu jasné. Včetně odstavením Prahy na celé týdny a prací na scénáři mezi filmy MCU málokterému jinému filmu věnovali takovou pozornost.

Do Prahy už se jen tak nevrátí

Zatímco se většina filmů v dnešní době natáčí před zeleným plátnem, Russoovi často natáčí přímo na místě a nejinak je tomu u nového akčního filmu Netflixu The Grey Man. Bratři vysvětlili, že často musí na delší dobu uzavřít silnice, a dokonce i dálnice, což naposledy udělali právě v Praze.

Tvůrci filmu zmínili, že to samé nastalo při natáčení v Clevelandu pro Captain America: Návrat prvního Avengera. Joe Russo podle Screen Rant poznamenal: „Nebyli šťastní. Trvalo to přitom docela krátce. Nemyslím si, že se ještě můžeme vrátit do Prahy nebo Clevelandu, ale jsme velmi vděční, že jsme mohli točit na těchto místech.”

Chrise Evanse hraní padoucha bavilo

Chris Evans si po uzavření své kapitoly v Avegners užil hraní celé řady postav. Po natáčení filmu The Gray Man se však nechal slyšet, že se mu zalíbilo hrát záporáka. Je to hlavně díky skvělému pracovnímu vztahu, který má s bratry Russoovými. Jde totiž o jejich pátý společný film.

„Spolupráce s Russoovými mi dává pocit důvěry a svobody. Když věříte filmařům, jste ochotnější riskovat, a takováhle postava samozřejmě vyžaduje rizika,“ řekl herec. Není to však poprvé, co Evans hrál padoucha. Ve filmu Na nože z roku 2019 hrál například nejméně sympatickou postavu Ransoma.

Foto: Netflix

Russovi chtěli film točit už před osmi lety

Zdrojový materiál se dostal do rukou Russoových před více než osmi lety. Režisérské duo vysvětlilo, že ho četli a zamilovali se do něj při natáčení Captain America: Návrat prvního Avengera. Poté, co dokončili svůj první MCU film, byli však znovu osloveni pro Captain America: Občanská válka. A poté znovu pro dva na sebe navazující filmy Avengers. To znamenalo, že projekt musel být neustále odkládán. Bratři také uvedli, že Evanse chtěli do role padoucha obsadit celou dobu.

Foto: Netflix

Netflix prodává repliku kníru Chrise Evanse

Netflix prodává repliku vousů Chrise Evanse z filmu The Gray Man. Nyní můžete i vy nosit knírek, které Sierra Six v podání Ryana Goslinga nazývá „odpadkem“. A bonus: Je to mnohem rychlejší než pěstování vlastního,” píše streamovací gigant na svém webu Tudum. Když Russové tweetovali o novém zboží, vtipkovali, že by je zajímalo, jestli jako Evans také voní.

Joe Russo film sestříhal na cestách

Zatímco Russoovi jsou zdánlivě velcí cestovatelé, nejsou to vůbec typičtí turisté. Duo nahrálo na svůj instagramový účet video, kde je Joe Russo obklopen krásnými budovami v Římě. Ale vypadá to, že je mu to úplně jedno. Má totiž zrak přilepený k telefonu. Podle popisu klipu stříhal zrovna film The Gray Man. Vzhledem k tomu, že film měl rozpočet 200 milionů dolarů, je docela ironie, že tvůrci film stříhají pomocí zařízení, které má doma téměř každý.

Chris Evans si z natáčení odnesl pořádné modřiny

Stále více herců se snaží dělat na vlastní kůži kaskadérské kousky. Mezi nimi je i Chris Evans, který během natáčení přidal na Instagram snímky své velké modřiny, která pokrývala většinu jeho paže. „Je to jako sledovat, jak se na podzim vybarvuje listí, ale zhuštěné do jednoho bolestivého odpoledne,“ napsal. Evans nikdy neprozradil, jak přesně k modřině přišel. Ale do závorky napsal: „Dostal jsem se do malé hádky s Gray Manem.“

Zdroje: ScreenRant, Tudum, Twitter Russoových, Instagram Rusoových, Instagram Chrise Evanse

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.