Nová filmová adaptace Nebezpečných známostí se odehrává na střední škole. Sečtělou Célène bude svádět surfař Tristan

Eva Lenská
Foto: Thomas Canel / Netflix

Klasický epistolární román Pierra Choderlose de Laclose, Nebezpečné známosti, se dočkal mnoha adaptací, a to jak divadelních, tak filmových a televizních. Ta nejnovější pochází od Netflixu a odehrává se na střední škole.

Mezi nejpopulárnější filmovou adaptaci Nebezpečných známostí patří bezesporu ta z roku 1988, v níž si zahráli Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer a Uma Thurman. Nicméně velmi povedená je i ta z roku 1999, v níž hráli Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon a Selma Blair. Jak si tedy povede ta nejnovější od Netflixu?

Foto: Lou Faulon / Netflix

Zbrusu nové Nebezpečné známosti (Les Liaisons Dangereuses, Dangerous Liaisons) natočila herečka a režisérka Rachel Suissa, která se zároveň podílela i na scénáři.

Sedmnáctiletá Célène (Paola Locatelli) je idealistka. Věří v absolutní lásku a víc než sociální sítě ji zajímá četba. Připravuje se na to, že bude muset nějakou dobu žít odděleně od svého snoubence Pierra (Aymeric Fougeron) a odjede z Paříže do Biarritzu.

Tam musí čelit školní elitě, které vládnou bývalá královna Instagramu Vanessa (Ella Pellegrini) a pohledný surfař Tristan (Simon Rérolle), který je nebezpečný a svůdný zároveň. Célène se do něj zamiluje, ale zdaleka netuší, že on se o ni zajímá jen kvůli kruté sázce, kterou uzavřel s Vanessou.

Snímek trvá 109 minut a na Netflixu bude mít premiéru 8. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.