5 filmů s oslavenkyní Meryl Streep, které najdete na Netflixu s češtinou

Eva Lenská
Foto: Niko Tavernise / Netflix

Dnes slaví neuvěřitelné 73. narozeniny vynikající herečka Meryl Streep, která se narodila v roce 1949 v New Jersey. Tato charismatická dáma získala už tři Oscary a 8 Zlatých glóbů. Diváky i kritiky okouzlila zejména ve filmech Sophiina volba a Železná lady. My se nyní zaměříme na 5 snímků, které s ní najdeme na Netflixu.

K zemi hleď

Černá sci-fi komedie z roku 2021 se dočkala skvělých recenzí a na ČSFD dostala 75%. Doktorandka Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) během výzkumu objeví kometu, o níž její profesor Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) řekne, že za 6 měsíců dopadne na Zemi a zničí celý svět. Oba dva tedy navštíví Bílý dům, ale prezidentka Janie Orlean (Meryl Streep) je k jejich objevu skeptická, tudíž odejdou s prázdnou. Nakonec se vydávají na mediální turné, aby se pokusili přesvědčit širokou veřejnost, že kometa existuje a pokud se nic neudělá, všichni zemřou.

Železná lady

Za tento snímek dostala Meryl Streep v roce 2012 Oscara. Na ČSFD se dočkal hodnocení 63%, přestože v něm herečka podala vynikající herecký výkon. Životopisný film pojednává o britské političce Margaret Thatcher (Meryl Streep), která prorazila bariéry předsudků svým angažováním se do problémů, které do té doby řešili pouze muži. Meryl Streep se na roli důkladně připravovala. Aby byla přesvědčivá, nosila po celou dobu natáčení umělé zuby a několik měsíců se učila typický akcent Margaret Thatcher. Děti političky film spíše pobouřil a sama Thatcher ho nikdy neviděla.

Mammia mia!

Muzikál plný hitů staré známé ABBY si na ČSFD vysloužil 63%. Sophie (Amanda Seyfried) a její máma Donna (Mery Streep) vlastní hotýlek na malém řeckém ostrůvku a ke štěstí jim nic nechybí. Všechno však zkomplikuje Sophiina svatba. Dívka si přeje, aby ji k oltáři vedl její otec, jenže problém je v tom, že ho nezná a možní adepti jsou hned tři (Colin Firth, Stellan Skarsgård a Pierce Brosnan). Pozve je všechny a matce o tom samozřejmě zapomene říct. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin a během nich bude muset najít toho pravého. Nakonec všechno dopadne úplně jinak.

The Prom

Muzikálová komedie z roku 2020 na ČSFD se svými 48% moc nezabodovala. Dee Dee Allen (Meryl Streep), dvojnásobná držitelka ceny Tony, spolupracuje s Barrym Glickmanem (James Corden) na muzikálu o první dámě Eleanor Roosevel. Muzikál bohužel u diváků i kritiků propadne, tudíž Dee Dee a Barryho napadne, že se budou věnovat charitě. Společně se rozhodnou pomoci středoškolačce Emmě Nolan (Jo Ellen Pellman), která nesmí jít na školní ples, protože na něj chce přijít se svou přítelkyní Alyssou (Ariana DeBose).

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

Rodinný fantasy film natočený podle knihy Daniela Handlera dostal na ČSFD 75%. Kromě dobrého obsazení se může pyšnit skvělými kulisami a děsivě ponurou atmosférou. Poté, co tři sourozenci Baudelairovi následkem požáru v jejich sídle osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey), který je krutý a zlý. Jelikož usiluje o dědictví nejstarší Violet (Emily Browning), děti musí vzít nohy na ramena. Naštěstí se jich ujmou svérázný strýc Monty (Billy Connolly) a následně i úzkostlivá teta Josephine (Meryl Streep). Hnusák Olaf je jim však stále v patách.

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.