Na Netflix míří další zfilmovaný román pro mladé. Láska & gelato je o hledání minulosti a nečekaném tajemství

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pokud máte rádi Young Adult romány a Itálii, bude se vám určitě líbit i novinka od Netflixu zvaná Láska & gelato. Čeká vás romantika, dobrodružství a jeden tajný deník. Ke sledování doporučujeme velkou porci zmrzliny.

Netflix je celosvětovou jedničkou ve výrobě skvělých filmů podle románů, tak není divu, že má pro nás i snímek natočený podle Young Adult romance od americké autorky Jenny Evans Welch. Kniha Láska & gelato vyšla v roce 2017 i u nás a získala si především náctileté čtenáře.

Režie snímku Láska & gelato se chopil Brandon Camp a do hlavních rolí byli obsazeni Susanna Skaggs, Owen McDonnell, Anjelika Washington, Saul Nanni a Tobia De Angelis. Natáčení probíhalo zejména ve Florencii.

Foto: Maila Iacovelli/Netflix

Lina se vydává do Itálie, aby splnila poslední přání své zesnulé matky a poznala svého otce. Krásy Toskánska ji však neokouzlí. Nemá náladu ani na pláže a ani na slavné památky. Nejraději by se vrátila domů. Proč by měla poznat otce, který se o ni celých šestnáct let nezajímal?

Pak se k ní ale dostane deník její matky z doby, kdy žila v Itálii. Lina najednou odhaluje kouzelný svět plný tajných románků, umění a malých zastrčených pekáren. Nově objevený svět ji inspiruje k tomu, aby se vydala po stopách své matky a odhalila tajemství, které bylo příliš dlouho skryto. Toto tajemství změní vše, co věděla nejen o svých rodičích, ale dokonce i o sobě samé.

Foto: Fabio Zayed/Netflix

Pátrání po minulosti se samozřejmě neobejde bez nápadníků. Italové jsou přece tak sexy. I Lina touží po lásce. Konec konců do Itálie se jezdí především za láskou a zmrzlinou. Tak dá tedy mezi tím vším hledáním šanci i romantice.

Do slunné Itálie se spolu s Linou a Netflixem budete moci vydat 22. června.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.