5 zajímavostí o Tomu Hollandovi: Baleťák, co neumí držet jazyk za zuby, slaví narozeniny

Tereza Pulgretová
Foto: Marvel Studios

Mladý britský herec Tom Holland v posledních měsících zdobil plakáty kin po celém světě. Kromě dlouho očekávaného filmu Spider-Man: Bez domova, se mu dařilo i po boku Marka Wahlberga ve snímku Uncharted, mimo to se stal novou tváří jarní a letní kolekce módní značky Prada. Veřejnost se také konečně dozvěděla o jeho vztahu s kolegyní a filmovou přítelkyní Zendayou. Kdo je tento dnes šestadvacetiletý Londýňan a co jste o něm pravděpodobně nevěděli?

Hip-hoper i baleťák

Většina diváků by si to při pohledu na Hollanda v superhrdinském obleku nejspíš netipla, ale tento talentovaný mladík začínal jako herec v muzikálu. Když mu bylo deset let, ucházel se o roli nejlepšího kamaráda Billyho Elliota ve stejnojmenném díle v londýnském West Endu. I přesto, že měl nulovou zkušenost se zpěvem a herectvím, režisérovi Stephenu Daldrymu se zalíbil a údajně viděl, že hrát umí a především, že umí držet daný směr.

Foto: Summit Entertainment

Hollanda tedy čekaly dva roky tréninků a příprav, které zahrnovaly i lekce akrobacie. Poté se konečně poprvé postavil na pódium, o dva roky později už dokonce jako samotný Billy Elliot.

Z této Hollandovy „slavné“ éry pochází také video, které se s boomem posledního Spider-mana stalo virálním.

Vášeň pro tanec

Už před svojí první rolí ale malý tanečník ukázal, že má rytmus v těle. Když si jeho rodiče všimli, že Tom rád tancuje, zapsali ho na hodiny hip-hopu, kde si ho při jednom vystoupení všiml člen Royal Ballet School, který ho dovedl právě na konkurz Billyho Elliota. Od té doby navštěvoval i hodiny baletu, který ho sice velmi bavil, v rozhovoru pro GQ v roce 2019 ale uvedl, že za svojí lásku k tanci schytával od spolužáků ve škole šikanu.

To, že je velmi nadaný tanečník, dokázal i v roce 2017, kdy po boku své kolegyně a dnes také přítelkyně Zendayi vystoupil v pořadu Lip Sync Battle. Svojí kopií Rihanny a písní Umbrella se zapsal do internetové historie.

Spoilery (ne)jsou kamarádi

Jak všichni Tomovi fanoušci, tak i jeho kolegové a ostatní herci, mají legraci z toho, jak moc špatný tajnůstkář je. Hned po Markovi Ruffalovi, který kvůli svým nepovedeným rozhovorům vyzradil konec Avengers: Infinity War, je Holland podle slov jeho kolegů ten nejméně věrohodný.

Má to samozřejmě své důvody. V minulosti mu totiž před celým kinosálem utekl zásadní spoiler právě z Infitnity War, další menší eskapády přišly v rozhovorech s novináři. Od té doby si z něj utahují nejen jeho herečtí souputníci, jako třeba Benedict Cumberbacth, ale také různí televizní moderátoři. Na podzim Holland vtipkoval o tom, že je překvapený, že ho vůbec někdo pustí do živého vysílání, aby propagoval film. „Je to zázrak, že tady můžu být. Pořád tomu nemůžu uvěřit,“ smál se uprostřed rozhovoru na stanici ABC v pořadu Dobré ráno Ameriko.

Foto: Marvel Studios

Osudový příspěvek na Instagramu

Kromě toho, že mu čas od času uteče z pusy zpráva, která by neměla, utekla mu také informace, že se stal novým Spidermanem. Když skončil casting, Holland prý netrpělivě každý den vyčkával, jestli mu někdo z Marvelu zavolá. To se ale nestalo, a tak zavítal na jejich Instagram, kde ke svému překvapení zjistil, že novým oblíbeným hrdinou bude právě on. A to i přes to, že má arachnofobii (strach z pavouků).

Umění má v krvi

Vlohy pro umění má Holland po obou rodičích. Jeho otec, Dominic Holland, je známý britský komik, radiový hlasatel a spisovatel. Matka Nikki Holland je zase velmi známou fotografkou, která za svoji kariéru obdržela i několik prestižních cen. Spolu mají kromě Toma ještě další tři syny – Harryho, Sama a Paddyho. Tom je z nich nejstarší.

V čem ho můžete vidět na Netflixu:

  • Spider-man: Homecoming
  • Ďábel

 Zdroje: ČSFD, The Guardian, GQ, Youtube, Insider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.