Úspěšná česká komedie o rodičovství je nově na Netflixu. V hlavní roli Jiří Mádl

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Na Netflix míří úspěšná česká rodinná komedie natočená podle humoristického románu Dominika Landsmana. Herecky v ní kraluje především Jirka Mádl coby neohrožený otec na rodičovské dovolené.

Českou rodinnou komedií Deníček moderního fotra se mohou inspirovat všichni chlapi, jejichž partnerky právě porodily nebo brzy porodí potomka. Ještě před několika lety bychom si snad ani neuměli představit, že nějaký muž půjde dobrovolně na rodičovskou dovolenou. Doba v tomto naštěstí pokročila a své o tom ví i Dominik Landsman, autor knižní předlohy, který s příchodem prvního dítěte založil úspěšný blog.

Deníček moderního fotra režíroval Jan Haluza, který je sám otcem, stejně jako kameraman Radim Střelka. Jiří Mádl sice zatím děti nemá, ale podle slov Terezy Ramby, již také matky, je miluje. Mádl a Ramba spolu netočili poprvé, a jelikož se mají i v soukromém životě hodně rádi, snímku to jedině prospělo. Natáčet s malými dětmi není žádná legrace, takže není divu, že Tereza Ramba prohlásila, že by své děti filmařům nezapůjčila.

Nyní si řekneme, o čem snímek, jenž měl v kinech premiéru 21. srpna 2021, vlastně je. Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Ačkoli mají oba své sny, Nataše se coby úspěšné designérce hraček daří lépe. Proto se dohodnou, že ona finančně zabezpečí rodinu a on půjde na rodičovskou dovolenou. Dominik si naivně myslí, že mu péče o malého Čeňka nezabrání v tom, aby konečně napsal knihu, leč chyba lávky! Péče o nevyzpytatelného prcka je kolikrát šílenější než chůze po minovém poli. Nicméně to přináší i šanci zjistit, kolik podob má láska.

Ve filmu si zahráli také Lukáš Hejlík, Lucie Polišenská, Pavla Tomicová, Lucie Benešová, Roman Zach, Ondřej Malý, Ivan Lupták, Jakub Volák a Robert Jašków. Drobnou roličku bezejmenného taxikáře si střihl i samotný Dominik Landsman.

Malého Čeňka si ve filmu zahrála tři batolata. Některé scény se však točily s panenkami, z nichž jedna byla rozebrána, protože stačilo použít pouze ručičky. Jan Haluza film natočil s podmínkou, že si scénář napíše sám, aby do něj vtiskl své vlastní otcovské prožitky. Kniha Dominika Landsmana se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování.

Snímek trvá 101 minut a na Netflixu si jej budete moci pustit 11. května.

Zdroj: ČSFD, Červený koberec, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.