5 zajímavostí o Robertu Pattinsonovi: Batman, upír a čaroděj v jednom slaví narozeniny

Tereza Pulgretová
Foto: Glen Wilson/Netflix

Hvězda Hollywoodu, lamač srdcí, nový Batman nebo nejkrásnější muž světa. Těmito všemi způsoby se dá popsat britský herec Robert Pattinson, který dnes slaví šestatřicáté narozeniny. Ačkoliv si ho většina lidí pamatuje jako mladičkého Cedrica Diggoryho ze čtvrtého dílu Harryho Pottera nebo upíra Edwarda Cullena ze ságy Twilight, tento talent má za sebou mnohem bohatší kariéru. Co vše jste o něm nevěděli?

Debutové zklamání

Na moment, kdy se poprvé uvidí na filmovém plátně, se Pattinson velmi těšil. V roce 2004 si po boku Reese Witherspoon a kamaráda Toma Sturridge zahrál ve filmu Jarmak marnosti. „Byla to moje i Tomova první práce. Naše scény na sebe přímo navazovaly. Šli jsme se na ten film podívat s pocitem, že je to celé stejně nějaký vtip, protože ani jeden z nás stejně pořádně nevěděl, co děláme,“ okomentoval Pattinson v časopise Vanity Fair v roce 2009. V kině ho však čekalo nemilé překvapení. Tvůrci jeho scénu z filmu vystřihli a nikdo mu o tom neřekl.

Foto: A24

Kamarádi do deště

Na jeho začátcích ho v Hollywoodu doprovázelo několik kamarádů. A ne jen tak ledajakých! Britští herci Eddie Redmayne, Jamie Dornan, Charlie Cox, Tom Sturridge, Andrew Garfield a Pattinson se zhruba před patnácti lety potkali v Los Angeles, kde se všichni snažili prorazit ve filmovém průmyslu. Jak už to tak bývá, ze začátku se ani jednomu příliš nedařilo. Proto spolu trávili čas na Sunset Boulevard, kde si procvičovali texty na konkurzy a užívali si amerického života.

Jako řecký bůh

V roce 2020 přišel britský deník Daily Mail s prohlášením, že je Robert Pattinson nejkrásnější muž na světě. K výsledku se dobral vědec Dr. Julian De Silva, který matematicky vypočítává dokonalost obličej podle různých proporcí. Ten Pattinsonův je prý dokonalý na 92,15 procent, a odpovídá tak starověkému řeckému ideálu krásy. V těsném závěsu za ním se nachází Henry Cavill, Bradley Cooper, Brad Pitt a George Clooney.

Foto: Warner Bros.

Romantikem pouze na plátně

Pro dámy nejspíš velké zklamání, ale herec sám v rozhovoru pro časopis People přiznal že není vůbec takový romantik, jako většinou hraje ve svých rolích. „Nemůžu si vzpomenout na jedinou romantickou věc, kterou jsem kdy udělal,“ uvedl.

Foto: Warner Bros.

Pattinson ve vesmíru

Ruský astronom Timur Kryachko po této oblíbené celebritě pojmenoval asteroid. Údajně to navrhla astronomova žena, a tak bychom dnes ve vesmíru našli těleso se jménem 246789 Pattinson.

Filmy s Robertem Pattinsonem, které můžete vidět na Netflixu:

  • Ďábel
  • Ztracené město Z
  • Twilight sága: Rozbřesk – 2. část
  • Král
  • Maják

Zdroje: ČSFD, Youtube, Popsugar, Mental Floss, CNN, Insider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.