Na Netflixu ožije další Young Adult román. Letní úlet spojí dohromady svědomitou Auden a tajemného Eliho

Eva Lenská
Foto: Emily V. Aragones/Netflix

Patříte k milovníkům Young Adult románů? V takovém případě vás snímek Letní úlet, natočený podle jednoho z nich, bude bavit. Kromě mladých, neokoukaných herců si ve filmu zahraje i stále šarmantní herečka Andie MacDowell.

Snímek Letní úlet (Along for the Ride) natočila podle románu od Sarah Dessen režisérka Sofia Alvarez, která už měla s Young Adult romancemi co do činení díky snímkům Všem klukům, které jsem milovala a Všem klukům: P.S. Stále tě miluju. Román samotný sice zatím v češtině nevyšel, ale pod názvem Daj sa zviezť, vyjde 22. dubna ve slovenštině.

Foto: Emily V. Aragones/Netflix

Hlavní hrdinka Auden (Emma Pasarow) tráví poslední léto před nástupem na vysokou na malebné pláži Colby. Celou střední školu strávila s nosem zabořeným v knihách. Nikdy ji nenapadlo, že by se mohla trochu odvázat. Ani teď tomu není jinak. Místo dovádění na slunci tráví většinu času nočním touláním v ulicích a všem ostatním se vyhýbá.

Poté, co se setká se záhadným nespavcem jménem Eli (Belmont Cameli), začne se její život měnit. Sympatický chlapec je totiž také něčím jiný. Tíží ho jedno bolavé tajemství. Oba dva však čeká něco vzrušujícího. Během nočních vycházek se vydávají splnit Audeniny dětské sny a napravit její dětství. Díky společnému prožívání života naplno se dozvídají něco o sobě a o tom, proč se vždycky drželi ve stínu. Možná překonají i sami sebe a vydají se tam, kam by nikdy předtím nedošli.

Jak už jsme řekli, ve filmu si zahraje i stále okouzlující Andie MacDowell. Ze známých herců uvidíme také Kate Bosworth a Dermota Mulroneyho. Obsazení doplňují Laura Kaiuki, Marcus Scribner, Genevieve Hannelius, Samia Finnerty, Ricardo Hurtado a Paul Karmiyran. Natáčení probíhalo v Carolina Beach v Severní Karolíně, ve Wilmingtonu a na Oak Islandu.

Auden a Eliho budete moci poznat na Netflixu už 22. dubna.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.