10 filmových a seriálových novinek, které jsou od dubna na Netflixu i s češtinou

Petr Stoško
Foto: Netflix

I v dubnu nás Netflix nenechá jen tak spočinout a připravil si pro nás kopu zajímavých věcí. Tady je deset nejzajímavějších titulů, které byste neměli minout. Na seznamu je i Obama nebo Marilyn Monroe.

V bublině (The Bubble)

Film vypráví o skupině herců, kteří se v době pandemie v bublině snaží dokončit pokračování akčního filmu. Jednoduchý koncept filmu si bere na paškál dobu, kdy se filmařina téměř zastavila kvůli covidu-19 a filmové společnosti se snažily i přes tvrdé omezení natáčet. Film nabízí i řadu zvučných jmen, jakými jsou Karen Gillan, Pedro Pascal, Leslie Mann, Maria Bakalova nebo David Duchovny. V bublině si můžete na Netflixu pustit už od 1.dubna.

Metaloví lordi (Metal Lords)

Hudební komedie byly vždy velmi populární. A právě na to sází i Netflix se svým novým filmovým hitem Metaloví lordi. Vyprávění se točí okolo mladých outsiderů Huntera a Kevina, kteří si myslí, že se můžou proslavit jenom metalem, že se mu musí náležitě oddat a jít vyhrát soutěž kapel. Tento film je poctou metalovým kapelám. Metaloví lordi přijdou na Netflix 8.dubna i s českým dabingem.

Křehké jako křišťál (Las niñas de cristal)

Ze Španělska k nám již brzy přitančí nový film z prostředí baletu. Být baletkou je pořádná makačka, vyžaduje preciznost a tvrdou práci. Baletka Irena (María Pedraza) přijme pod tlakem okolností novou baletní roli a spolu s tanečnicí, kterou ostatní zavrhli, si vytvoří vlastní svět. Thriller od španělského režiséra Joty Linarese dorazí už 8. dubna a k dispozici bude i český dabing.

Slavné národní parky (Our Great National Parks)

Slavné národní parky je nová dokumentární minisérie, v níž nás bude bývalý americký prezident Barack Obama provázet nádherami národních parků. Podíváme se na krásu nedotčené přírody a na její neopakovatelnou biodiverzitu. Všech pět dílů si na Netflixu můžeme pustit už 13. dubna.

Čtěte také: Nový dokumentární seriál slavné národní parky vychází už v dubnu. namluvil ho bývalý americký prezident

Ultraman 2.řada

Je tomu už tři roky, co vyšla první série slavného japonského superhrdiny v animované podobě na Netflixu. V první řadě jsme mohli sledovat, jak povstal Ultramanův syna, který se po vzoru svého otce pustil do boje se zlem z vesmíru. V druhé řadě navážeme na původní řadu s tím, že vymýtit zlo není úplně tak jednoduché. Druhou řadu si na Netflixu pustíme už 14. dubna.

Zbožný člověk (Man of God)

Nollywoodské filmy nejsou v našich končinách moc známé, ale časy se můžou velmi rychle změnit. Zbožný člověk vypráví příběh mladého Samuela, který zanechá svou drsnou náboženskou výchovu za sebou a začne si užívat života plnými doušky. V hloubi své duše ale tak nějak tuší, že zanechat svou víru není úplně tak jednoduché. A co víc, možná to ani nejde. Pro tento nigerijský film si v kalendáři zakroužkujte datum 16. dubna.

Chlap v očekávání (He’s Expecting)

Co takhle svět, kde můžou muži otěhotnět? Pro jednoho zajímavá myšlenka, zatímco pro druhého noční můra. V tomhle světě to je ale zcela normální. Progresivní manažer v reklamní agentuře se rázem ocitne v situaci, ve jaké být rozhodně nechtěl. V tu ránu ale musí začít řešit společenskou nerovnováhu, která ho doteď vůbec nezajímala. Japonské sociální drama Chlap v očekávání vyjde na Netflixu 21.dubna.

Čtěte také: Chlap v očekávání: reklamní agent nečekaně otěhotní a stojí před otázkou, zda si dítě nechat, či nikoliv

Srdcerváči (Heartstopper)

Z Velké Británie k nám brzy přijde nový miniseriál, který se pokusí nastínit, jak složité dnes je randit v LGBT komunitě. Dva mladíci, Charlie a Nick řeší věci, jako většina puberťáků. Oba jsou úplně jiní a mají i jiné zájmy, ale i tak se brzo spřátelí a začnou pomalu zjišťovat, že k sobě možná cítí něco víc. Po obrovském úspěchu švédského seriálu Mladá modrá krev se opět Netflix vrací k problematice homosexuálních vztahů. Seriál Srdcerváči se na Netflixu objeví 22. dubna.

Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky (The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes)

Slavná americká herečka Marilyn Monroe byla poválečným sex symbolem nového Hollywoodu. V tomto dokumentu se podíváme na zoubek tajemství smrti slavné herečky, zjistíme nové skutečnosti a uslyšíme rozhovory s jejími nejbližšími, které dosud nespatřily světlo světa.  Dokumentární film Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky se objeví na Netflixu 27. dubna.

Králík Samurai: Usagiho sága (Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles)

Dlouho očekávaný seriál Králík Samurai: Usagiho sága vypráví příběh králíka Yuichiho, který je potomkem slavného bojovníka. Yuichiho se vydává do světa s cílem stát se opravdovým samurajem. Se svou partou se vydává do jiných dimenzí, kde se hodlá stát nejlepším samurajem. Seriál podle komiksu od Stana Sakaie bude mít premiéru 28. dubna.

Čtěte také: Animovaná řežba ve stylu Kung-Fu pandy: Dlouho očekávaný seriál Králík samuraj: Usagiho sága vychází už tento měsíc

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.