Love.net: Příběhy lidí, kteří hledají lásku a sex online. Ne vždy to ale dopadne podle jejich představ

Eva Lenská
Foto: Miramar Film

Bulharský snímek z roku 2011 by mohl být aktuální i dnes. Lidé přece stále hledají lásku, sex, přátelství i zábavu na internetu. Svět seznamek je nekonečný a za notebookem se přece tak krásně flirtuje. Jenže, co když to dopadne katastrofálně?

Bulharský film Love.net již sice není nejnovější, ale zabývá se tématem, které je stále aktuální. Natočil jej režisér Ilijan Dževelekov podle scénáře Nelly Dimitrovy. Film získal tři ceny na Bulharském národním filmovém festivalu a s tvůrci spolupracoval majitel největší bulharské seznamky Elmaz. Scenáristka tak mohla čerpat ze 7 346 příběhů.

Foto: Miramar Film

Snímek vypráví o lidech, kteří se snaží změnit svůj život prostřednictvím internetu nebo se prostě jen baví online. Filip (Hristo Shopov) hledá příležitostný sex na internetové seznamce, ovšem netuší, že si vlastně píše se svou vlastní ženou.

Andrey (Zahary Baharov) je hipsterský novinář, který pracuje na článku o online komunikaci. Jeho experimenty ve virtuálním světě ho téměř připraví o kontakt s realitou. Emilia (Koyna Ruseva) nachází na netu rychle plynoucí vztahy. Její dospívající dcera, která zoufale hledá pozornost své matky, se rozhodne utéct s chlapcem, kterého samozřejmě pozná také na internetu.

Tento film je o lásce ve všech jejích podobách: o lásce nevyhnutelné, mystické a nevysvětlitelné. Může to být láska povrchní i nebezpečná. Láska na první virtuální pohled!

Love.net si budete moci pustit na Netflixu už 28. ledna.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.