10 zajímavostí o filmu K zemi hleď! Telefonní číslo na erotickou linku nebo nahota Meryl Streep

Foto: Niko Tavernise / Netflix

Film K zemi hleď! (Don’t Look Up) je hvězdně obsazená satira, která vypráví o hrozícím konci světa. Ve snímku si zahrála řada známých jmen včetně Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence nebo třeba Meryl Streep.

1. Prezidentka, kterou si zahrála Meryl Streep měla mít původně krátké blond vlasy. Herečka si ale prosadila blond lokny, aby více vypadala jako pravá republikánka.

2. Jennifer Lawrence natáčela většinu svých scén se zlomeným zubem. Kvůli omezením během pandemie se jí nepodařilo nechat si ho včas opravit. Chybějící zub jí tak musel být dodělán v postprodukci.

Čtěte také: Benedict Cumberbatch ve filmu ukázal penis. Získá za něj Oscara?

Foto: Niko Tavernise / Netflix

3. Aby Leonardo DiCaprio přesvědčivě zahrál svou postavu, mluvil se skutečnou astronomkou a filmovou konzultantkou Amy Mainzer. Podle Adama McKaye s ní vedl dlouhé rozhovory o skutečné matematice, která za vším stojí, a získal asi šest měsíců kvalitního vzdělání o orbitální dynamice.

4. Přibližně za 1 hodinu a 41 minut od začátku filmu se na obrazovce objeví QR kód. Pokud jej naskenujete, otevře se video na YouTube s názvem „Ariana Grande & Kid Cudi – Just Look Up (Full Performance Video) – Don’t Look Up – Netflix.”

Mohlo by vás také zajímat: Režisér Squid Game prozradil, na co se fanoušci mohou těšit ve druhé řadě seriálu. Možná bude i třetí

Foto: Niko Tavernise / Netflix

5. Marihuana na place? Ano, herečka Jennifer Lawrence dostala od režiséra kupodivu zelenou a mohla si před natáčením scény s Meryl Streep zapálit jointa. Chtěla totiž, aby byla scéna věrohodnější.

6. Telefonní číslo, na které mají lidé volat, aby se uklidnili, skutečně existuje. Dovoláte se přes něj na americkou horkou linku, kde vám děvčata nabídnou sex po telefonu. No, od myšlenek na apokalypsu vás to možná opravdu na nějakou chvíli odvede.

Také si můžete přečíst: Nejsledovanější filmy a seriály roku 2021 na Netflixu

Foto: Niko Tavernise / Netflix

7. Fanoušky Přátel určitě potěší, že si ve filmu zahrál i Matthew Perry alias Chandler. Fanoušky Přátel ale zřejmě už nepotěší, že byly jeho scény z finální verze filmu nakonec vystřiženy.

8. Většina smartphonů používaných postavami a prezentovaných společností BASH ve filmu jsou telefony HYDROGEN od firmy Cinema Camera RED. Tyto telefony byly obrovským propadákem kvůli vysoké ceně a neustálým zpožděním ve výrobě, díky nimž byly v době svého vydání už poměrně zastaralé.

Čtěte také: 10 zajímavostí o filmu Red Notice: Naskenujte si QR kód, který se objeví ve filmu, a uvidíte, co se stane

Foto: Niko Tavernise / Netflix

9. Podle režiséra Adama McKaye měl Leonardo DiCaprio problém s tím, aby se Meryl Streep ve filmu ukázala nahá, jak můžeme vidět v závěrečné scéně. Herečka s tím ale údajně byla úplně v pohodě. Nakonec však přece jen kvůli Leovi měla dublérku.

10. Adam McKay původně plánoval natočit film pro Paramount Pictures, než práva nakonec v dubnu 2020 získal Netflix.

Také jsme psali: TOP 5 akčních filmů z 90. let, ke kterým se rádi vracíme

Zdroje: IMDB, PopSugar

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.