Vánoční dárek pro fanoušky Karla Gotta: Dokument o jeho životě si už můžete pustit i doma

Eva Lenská
Foto: Karel Gott Agency

Kdo by neznal Karla Gotta, zlatého slavíka a našeho nejpopulárnějšího zpěváka, kterému fanynky říkají “božský Kája”. Tento muž však nebyl jen legendou, ale také manželem, otcem a nadaným malířem. Díky dokumentu Karel ho poznáme jako skromného a naprosto otevřeného člověka.

Dokumentárního filmu Karel se jako režisérka i scenáristka zhostila Olga Malířová Špátová. Byla to náročná a dlouhá práce, ale přinesla své ovoce. Po smrti Karla Gotta nalézají fanoušci právě v tomto dokumentu útěchu a v kinech prolévají slzy smutku i dojetí. Naštěstí nedlouho po premiéře míří dokument i na Netflix.

Snímek se začal natáčet 22. října 2018. Premiéry se měli diváci dočkat už 15. října 2020, ale kvůli uzavření kin v důsledku pandemie covid-19, byl dokument uveden až 7. října 2021. Výsledek však za čekání stál.

Foto: Karel Gott Agency

Ve filmu Karel neuvidíte Karla Gotta jen jako hvězdu. Nejde o žádnou přehlídku jeho úspěchů. Nečekejte moře slávy, koncertní haly a záplavy cen. Přijde za vámi, i přes všechny ty ovace, skromný a upřímný muž, který bude vzpomínat na setkání se svými fanoušky, na místa, kde trávil dětství i na místa, která sehrála v jeho životě důležitou roli. 

Samozřejmě, že nebudou chybět ani umělcova manželka Ivana a jeho dvě dcery – Charlotte Ella a Nelly Sofie. A dokonce se myslelo i na věrného psího kamaráda. Dokument je nezvykle osobní a intimní. Karel Gott si své soukromí a svou rodinu vždycky chránil, nicméně tentokrát udělal výjimku.

K dokumentu Karel vyšel i videoklip s novou verzí známé písně Jdi za štěstím. Bude tedy příhodné si jej před zhlédnutím dokumentu pustit. Až se budete na film dívat, nejspíš budete potřebovat kapesníky. Rozhodně se ale nebudete nudit, Karel Gott totiž během natáčení řekl, že snímek o něm nesmí být nudný. Po celou dobu překypoval energií, přicházel s mnoha nápady a aktivně se zapojoval. Přál si pravdivý a autentický film. A přesně takový dokument Karel je.

Dokument Karel si na Netflixu můžete pustit od 24. prosince.

Zdroj: karelgott

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Anna Skripkova

    Fakt to nechápu že to vůbec nejde

    1. Marta Kratochvílová

      Dobrý den, zde v článku je pouze trailer (ukázka) - pro film musíte jít na Netflix.com a mít zaplacené předplatné.

  2. Anna Skripkova

    je tam jen 3min.nic víc tam nemám

  3. Ludmila Čápková

    Taky nemůžu najít celý dokument karel

    1. Marta Kratochvílová

      Dokument Karel je ke zhlédnutí na serveru Netflix.com - pokud zde máte svůj profil a zaplacené přeplatné, film jistě najdete. Zde v článku je jen trailer. Nejsme žádný web se seriály zdarma nebo něco podobného. Jsme online magazín :)

  4. Anna Skripkova

    proč nemůžu zhlédnout celý film-Karel???

    1. Marta Kratochvílová

      Dobrý den. Jak to, nemůžete? Film je celý ke zhlédnutí na Netflixu.