Tři adoptované dívky zjistí, že jsou příbuzné. Přes půl zeměkoule se vydávají hledat svůj původ

Eva Lenská
Foto: Courtesy of Netflix/Netflix

Když tři adoptované dívky zjistí, že jsou sestřenice, vydají se do vzdálené Číny, aby našly odpovědi na všechny své otázky. Prostřednictvím dokumentárního filmu Zase spolu můžete cestovat s nimi.

Dokumentární film Zase spolu (Found) od Netflixu sleduje trojici amerických dospívajících dívek s asijskými kořeny – Chloe, Sadie a Lily, které se navzájem najdou prostřednictvím webu 23andMe a zjistí, že jsou všechny adoptované. Díky síle svého nově nalezeného pouta se rozhodnou vydat na cestu do Číny a společně najít svůj původ.

Režisérka filmu (a Chloeina teta) Amanda Lipitz oslovila společnost My China Roots, která se specializuje na pomoc Číňanům při hledání dávno ztracených příbuzných a dohledávání jejich rodové linie, aby jim pomohla.

Foto: Courtesy of netflix/Netflix

Pod vedením badatelky Liu Hao získávají Chloe, Sadie a Lily nový pohled na své dětství a znovu navštěvují sirotčince a setkávají se s chůvami, které je milovaly a staraly se o ně. Zároveň se také těší z toho, že našly jedna druhou.

„Asijské Američanky jsou ve filmu a televizi extrémně málo zastoupenou skupinou a já jsem si jistá, že to pro ně byl motivující faktor,” řekla Lipitz v rozhovoru pro Hollywood Reporter o rozhodnutí Chloe a jejích sestřenic zúčastnit se dokumentu.

Dokument produkovaly Amanda Lipitz, Anita Gou, Jane Zheng, Jenny Raskin, Jamie Schutz a Artemis Rising Foundation. Na Netflixu si jej můžete pustit 20. října.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.